Egy macska megférhet az újszülött mellett vagy mindenképp mennie kell?
NEkem az első fiam a macskám mellé született, a macska 10 éve élt velünk, teljesen jól megfértek.
De kell a hely, hogy el tudjon majd menekülni, ha nagyobb lesz a gyerek és van a babáknak egy nagyon buta időszaka, amikor mindent de mindent megesznek. Szerencsés, ha nem, e volt, hogy a macskaalomból mentettem (amit azonnal takarítottam persze), meg a szőrét is egyenesen a macskáról ette... Ezen túljutva semm gond a gyerek+macskával szerintem, csak sajnos már a cicánk nem él. A nagyiknál játszanak a két benti macskával a gyerekek most csak.
Ha elviszitek, akkor lehet, hogy titeket utána már nem fogad el, a babát sem szokja meg, és a perzsa amúgy is jellemzően egygazdás állat: a befogadóknál nem fogja belopni magát a szívekbe.
Nekem kisgyerek korom óta van macskám, el se tudom, képzelni, hogy ne legyen.
Két gyerekem van, és nem volt gond.
Az biztos, hogy jó, ha a cica nem mehet a gyerekszobába, és rendszeresen kell utána takarítani, poszívózni. Ha keretes házban laktok, és nem szoktál ellopni a kiskedvenceket, ki is szoktathatod addig. Panelban ezt ugye nem lehet megoldani, akkor marad az, hogy ha a babaszoba kész, oda már nem mehet be!
A kiságy tabu!
A cicák szeretik a meleg, puha helyeket, és szívesen bújnak be a baba mellé is. Gond akkor van, ha rá is fekszik. Erre mindig nagyon-nagyon oda kell figyelni! Mikor a kiságy már megvan, onnantól kezd el szoktatni, hogy oda neki tilos menni.
A babával ismerkedhet, felügyelet mellett. Idő kell, mire összeszoknak, és nem tudom, milyen a macskád természete, ezt neked kell mérlegelni.
Nekem pl. van olyan macskám, amelyik csak látogatóba járt haza, mikor a gyerek elindult. :) A nagy böszme kandúrunk meg hagyta, hogy cipelje, nyúzza, ha nagyon ráunt, akkor otthagyta, de nem karmolta meg.
A gyerekek 2 évesen tudták, hogy kell bánni velük.
Szóval szerintem nem az újszülött+macska a kérdés, hanem majd amikor már mászik a gyerek, akkor kell figyelni :)
Az ikeás ragasztós henger+szárítógép+furminátor a szőrkérdést tök jól kezeli amúgy.
Macska és baba videó összeállítás:
Nekem csak macskám van meg egy keresztlányom. Azt tapasztaltam, hogy a macska megszagolgatta a feje búbját a babának és távolabbról figyelte. Majd rájött milyen hangosan tud sírni és onnantól kezdve kerüli.
A macska szőrt érdemes gyakrabban takarítani, higiéniára odafigyelni, illetve hogy a cica ne üljön a baba fejére. :D
Amúgy a macskának nagy stressz a babaírás, legalábbis az enyém teljesen kétségbeesett hogy csináljak valamit mert sír a baba. :)
Később pedig a macskának megfelelő helyet kell biztosítani ahol a gyerek nem éri el és nyugodtan pihenhet.
Utolsó: a toxoplazmózisnak egy lakáscicánál az esélye gyakorlatilag nulla. Egyébként sem fertőz alapból a macska, csak egész élete során 1-2 hétig. Le lehet teszteltetni, hogy megkapta-e már a toxoplazmózist.
Én sem estem még át rajta, és van is macskám, de mivel ő már nem fertőz, nem tartok tőle terhesen sem.
Toxoplazmozis tesztet csinaltass majd, de ha az negativ, akkor ismaradhat nyugodtan , csak az alomhoz ne nyulj.
Szerinted egyebkent hany embernek van gyereke es macskaja ? Milliardnak .,. A férjednek nincs mitől aggódni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!