Ti külön szobába teszitek az újszülött kisbabátokat? Ha igen mért döntöttetek e mellett?
Mi nem akartuk. Nyugodtabb vagyok így, hogy itt van a mi szobánkban, ide rendeztük be neki a szoba egyik részét.
Van ennek hátránya is, hogyan fogjuk mi a saját szobájába szoktatni, egyelőre nem tudom. Biztos nem lesz könnyű.
Első naptól kezdve külön szobában van, soha nem aludt közöttünk, egy szobában is csak olyankor, amikor elutazunk valahova (akkor is utazóágyat használunk).
Nálunk 3 szempont játszott:
- az elejétől kezdve legyen egy külön kuckója és szokja az önálló elalvást,
- párom a munkája miatt sokszor ér haza későn vagy megy hajnalban, illetve rengeteget telefonál még este is,
- esténként szeretünk filmet nézni, összebújni, beszélgetni (többnyire ilyenkor van időnk nyugisan megvitatni a dolgainkat).
A masodik gyereket probaltam meg kulon szobaba rakni egybol. A vege az lett, hogy tobbet aludtam az o szobajaban levo heveron, mint amennyit a ferjem mellett. Ezt en igy nem akartam, igy atvittuk a kisagyat.
Mindket gyerek kulon szobaba koltozott gond nelkul akkor, amikor ket evesek voltak.
Most jon a harmadik baba es gondolkodom, hogy megint megprobalom, hatha sikerul. De hogy oszinte legyek en szeretem magam melett tudni oket, amig ilyen picik. Hiaba volt legzesfigyelonk, bebiorunk, nekem az a megnyugtato, ha barmikor ranezhetek.
3-as vagyok
Válaszoltam a feltett kérdésre, de úgy tűnik van akinek ez nem tetszik...
"Hirtelen bekerül egy szobába" - azt gondolod, hogy akkor egész nap egyedül árválkodik ott a gyerek? Napi 6-8 szoptatás, ringatás, alkalmanként mellkason altatás és foglalkozás mellett nem hiszem, hogy akkora nagy dolog, hogy pl. éjszaka alvás közben a saját kiságyában van a gyerek. De biztos rosszul csináltuk, ha van egy 15 hónapos, kiegyensúlyozott, vidám gyerekünk, aki napközben és este is magától elalszik a saját ágyában.
Első naptól fogva külön szobában alszik.
Egyrészt mi a saját kuckóra törekedtünk, hogy megszokja, hogy van saját szobája, ágyikója.
Másrészt pici lakásban lakunk, a mi nagyobb szobánkban van a számitógép, tévé, ott éljük valójában az életünket, és este mi is nagyon szeretünk filmeket, sorozatokat nézni.
Harmadszor pedig: a párom nagyon horkol, nem tudtuk mennyire zavarná ez őt. :) Végül azóta már nyaralás alatt aludtunk együtt, és simán bealszik az apja horkolásától, nem úgy mint én...nekem füldugó kell. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!