Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Minden éjszakát átalvó baba...

Minden éjszakát átalvó baba szülője elmondja, hogy rögtön így szoktatták, hogy megtanuljon egyedül elaludni. De konkrétan lépésről lépésre senki se írja le, hogy miképp kell ezt tenni. Leírnátok?

Figyelt kérdés
Főleg ha behullik cicin a baba ..
2020. ápr. 28. 20:52
1 2 3 4
 31/36 khniki ***** válasza:
57%
Ja, nem egyedül alszik el, bent vagyok vele, fogom a kezét, míg el nem alszik. Kb. 5 perc, ezt is szép lassan tanulta meg, mmint a gyors elalvást. A többit arra irtam, hogy éjjeli ebredésnél megtanult egyedül visszaaludni.
2020. ápr. 29. 15:14
 32/36 anonim ***** válasza:
79%

Döbbenetes, hogy van olyan anyuka, aki azt hiszi, hogy a többi anyuka olyan fogyatékos, hogy eszébe se jut az esti rutin alkalmazása. Az ilyen nő tényleg azt feltelezi, hogy a rosszul alvó babák anyukái összevissza csinálnak mindent, és az éjszakai sírásnál felkapcsolja a 6 villanykörtés csillárt, és mondókázni kezd?

Fogalmam sincs hányás válaszoló volt, de kb mindenki kiakadt rá.. Teljes joggal. Csak nehogy aztán legyen egy testvér később, aki bebizinyitja, hogy van akinél semmi nem válik be.

Nagyon tisztelem azokat az anyukákat, akiknek jól alvó a babájuk, és elismerik, hogy nem az ő érdemük, hanem szerencsések voltak.

Az én fiam is rosszul alvó volt, fogalmam sincs hányszor kellett kelni hozzá éjjel, rengetegszer. A nappali alvás is csak addig volt hosszú, és nyugodt amíg rajtam alhatott. Ha letettem kb 6 percen belül ébredt. Ő nem nyöszörgött sosem, azonnal ordított ha felébredt.

Nálunk az hozta meg a változást, mikor 10 hónaposan a férjem javaslatára kukába dobtam az elképzeléseimet és magunk közé vettem. Azóta alszunk mindannyian. Most másfél éves, és azóta csak akkor ébred ha valódi nyűgje van.

Ez megint csak nem az egyetemes igazság, és abszolút megértem ha valaki ezt nem akarja. Ez csak a mi történetünk, nekünk ez vált be, és ez az amivel mindannyian elégedettek is vagyunk. 10 hónap után már kb mindegy volt csak aludhassak végre 4 órát egyhuzamban, viszont azóta akár 12 órát is alhatnék egyben. Ez van.

2020. ápr. 29. 20:33
 33/36 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk hasfájós volt a babó, így kapott Espumisant utána átaludta az éjszakát, 6 hetes kora óta... És azóta is 8kor le van fektetve és 6kor kel... Most 8 hónapos, szerencsére a fogzás sem zavart be.

Amúgy szerintem nekem ehhez semmi közöm...XD

Egyszerűen ő ilyen... És ezért minden este hálát adok az Úrnak..😆😀

2020. máj. 1. 10:09
 34/36 anonim ***** válasza:
79%
Nekem is most 3,5 hós a lányom, és 2-3 hete rettenetesek az éjszakák, pedig az esti rutin nagyon bevált. Este fürcsi, evés, kis simi az ölemben, és még ébren megy az ágyába, otthagyom és 5-10 perc múlva alszik. Egészen éjfélig és akkor onnan indul a buli. Akkor eszik egyet, egyből visszaalszik, ahogy kiveszem az üveget a szájából, de max fél órára és akkor megy reggelig a vergődés, nyöszörgés, forgolódás. Én meg simogatom a fejét, hogy pár percre visszaaludjon, aztán csap egyet a kezével, és máris tekereg megint. Aztán 3 körül megint eszik, aztán ha szerencsém van, akkor csak fél 7kor indul a nap, de addig is simogatom a fejét, hogy ne ébressze fel magát teljesen az álmában csapkodásával. De van h fél 6kor már meg kell etetnem és után alszik még fél órát. Mindezt azután, hogy 1,5-2 hónaposan már este 8tól reggel fél 6ig aludt egyhuzamban egy hang nélkül. Nappal meg a 2 órás alvásait lecserélte pár hete max. 40 percre, de inkább 30ra. Szóval azért írom, hogy az esti rutin nagyon bevált, mert ott látszik rajta, hogy tudja nagyon jól, hogy akkor most indul az éjszaka, viszont egyszerűen nem bír éjfélnél tovább aludni egyelőre. És csak este bír egyedül elaludni, nappal sokszor kínlódok vele.
2020. máj. 6. 09:43
 35/36 anonim ***** válasza:
81%

Egy dolog van kifelejtve ezekből a "hogyan altassunk tökéletesen" képletekből, hogy a baba hogyan van táplálva. Igény szerint vagy időre szoptatott, tápszeres? Illetve hogy válaszkész nevelési elveket vallunk vagy sem.

Amit a 7es leírt, azt hívják alvástréningnek. Én sosem alkalmaznám mégha ezáltal át is aludná az éjszakát. Ugyanis bizonyítottan több negatív hatása is van a gyerekre, ami nem most fog jelentkezni. Plusz nem is olyan egyértelműek. A pozitív meg kimerül abban, hogy a szülők békésen tudnak aludni. Én inkább beleteszem azt a munkát, hogy válaszkész vagyok a gyerekem igényeire. És nagyon kevés gyerek természetes igénye, hogy pár hónaposan átaludja az éjszakát... Ám annál több gyerek van így-úgy rátréningezve. Attól egyébként egy gyerek sem lesz jobb semmiben ha x hónaposan átalussza az éjszakát. Így nem értem, hogy miért veri valki erre a mellét és hogy miért szól le másokat, akik másképp csinálják...

2020. máj. 12. 17:06
 36/36 anonim ***** válasza:
53%

Engedd el. Az a válaszoló úgy idióta ahogy van. Itt egy kérdés amit ma írt ki és a kommentek között leírja azt is hogy a hordozás káros.🤦

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

2020. máj. 12. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!