Minden éjszakát átalvó baba szülője elmondja, hogy rögtön így szoktatták, hogy megtanuljon egyedül elaludni. De konkrétan lépésről lépésre senki se írja le, hogy miképp kell ezt tenni. Leírnátok?
Bizony, a 7-es nagyon jól megfogalmazta, milyen amikor könnyen elalvót dob a gép 😂
Nagyobbik ilyen volt, nem kellett szoktatni rá, egyedül az "ő érdeme".
A kisebb viszont teljesen az ellenkezője. 14 hónapos, min. kétszer ébred, nehezen alszik vissza, igényli a testközelséget.
Ja, a nagy auti.
Nincs olyan, hogy igy szoktatta. Akinek atalussza a babaja az ejszakat az szerencses.
En sem direkt ugy szoktatom a babam, hogy 6x keljen ejszaka...o ilyen, lesz majd konnyebb.
7es,egy gyerekkel
Majd ha lesz második, akkor osszd meg a tapasztalataidat! Mert általában a második gyereknél szokott koppanni az ilyen "majd én meg mondom a tutit, és ha neked nem úgy, akkor hülye vagy" szülő!
Remélem, előbb-utóbb kihalnak ezek a buta okoskodások. Mármint nem az alváshigiéné, az teljesen oké, nyilván ne random időpontokban altassa vki diszkófényre és rockzenére a gyerekét.
Hanem ez a meggyőződés, hogy full ugyanolyan gép mindegyik gyerek.
Szóval az enyém 15 hónapos:
- együttalvó, éjjel komfortszopis, többször ébred - szar vagyok
- 10 hónapos korában mondta, hogy "hinta" meg "lámpa", mostanra 15-20 különböző, következetesen ugyanazt jelentő szava van. Azt is mondja: hinta-aainta... Hú, másé 2,5 évesen se beszél, a hülye anyja biztos nem tudja, hogy beszélni kell a gyerekhez. Én egy szuper anya vagyok.
- Lassú mozgásfejlődésű, èpp csak felàllt. Másé 7 hónaposan jár. Elásom magam.... Ha tudtam volna, hogy nem leláncolva kell tartstam a vitrinben... szar-szar anya.
- 9 hónapos korában már 3-4 étkezése volt kiváltva, imádja a hozzátàplálást, mindent eszik, rágcsál. Biztos a fogai is azért jöttek hamar, mert én egy csúcs vagyok. A kolléganőmének 13 hónaposan se volt foga, a másik meg válogat.
Szóval ez ilyen. Amúgy persze, jók az alvástanácsok nagyjából (a mellen elalvás az teljesen normális élettani jelenség amúgy, a babáknak szuper, legfeljebb az anya komfortja szólhat ellene), csak ez a "legtöbb anya ott rontja el, hogy" gondolat megalázó picit.
Tud egyébként itt bárki szöveget értelmezni? A kérdező azt kérte, hogy írja le lépésről lépésre az akinek a babája végig alszik éjjel, hogy hogyan érte el. Ti meg itt nyafogtok, hogy a ti gyereketek nem alszik mert nem olyat dobott a gép. Persze, próbáltátok, aha, ne próbáld, csináld. Okosak és tanulékonyak már a pici babák is, azt csinálják amit látnak, tapasztalnak. Igen, egyszem gyerek után írom. Előre várjátok és rástresszeltek, hogy most vajon mennyit fog aludni, hányszor ébred.
Ja és kérdező, ott altasd el a picit ahol szeretnéd hogy aludjon. Tehát ha a kiságyban vagy melletted akkor ott és ne tedd át máshová, mert megijed, hogy ő nem ott aludt el, most hova került. Te is megijednél ha máshol ébrednél mint ahol elaludtál.
Gyertek, lehet lepontozni meg nyavalyogni tovább.
Egy "majdén megmondom a tutit 1 gyerek után anya"
16. És ha savanyú? K... szar hogy 15 hónapja nem aludtam fél ejjelt se végig, persze. Nem akarom még hallgatni is, hogy tuti en vagyok a gyökér (miközben már mind vègigharcoltuk ezt önmagunkkal, mire megértettük, hogy nem).
17. Ebben teljesen igazad van, off kommemt volt részben. Másrészt sajnos az ilyen hibáztatás nagyon sokat árt, én pl próbàltam "megtörni" a babát, és nem lett jó vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!