Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Minden éjszakát átalvó baba...

Minden éjszakát átalvó baba szülője elmondja, hogy rögtön így szoktatták, hogy megtanuljon egyedül elaludni. De konkrétan lépésről lépésre senki se írja le, hogy miképp kell ezt tenni. Leírnátok?

Figyelt kérdés
Főleg ha behullik cicin a baba ..
2020. ápr. 28. 20:52
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
82%

17

Ott kezdődik az egész, hogy erre nincs tuti recept.Babafüggő és bármennyire hihetetlen szerencsefüggő is.Rengeteg babás ismerősöm van és még a testvéreknél se működik ugyanaz.Persze, lehet tanácsot adni, lehet leírni lépésenként csak épp értelme nem sok.A 7-es leírta szépen, hogy hogyan csinálta.Én pontosan ugyanígy csináltam a különbség max annyi, hogy az övé x hónapos babaként (elvileg) végig aludta az éjszakát, az enyém meg csak akkor mikor 2.5 éves kora előtt elhagyta a nappali alvást.Ez két gyerek.Az egyiknél bejött, a másiknál nem.

És igen.Nyilván a kérdezőnek éjszakázós,sokszor ébredős babája van.Keresi a megoldást, mert nagyon xar mikor keresed mit hibázol és miért nem alszik, egész addig míg aztán belátod, hogy nem tőled függ, hogy hogyan alszik.Ahogy az se ,hogy jó alvó vagy épp rossz.Mert ha amúgy törődsz vele,szeretettel fordulsz fele éjjel nappal, akkor nyilván nem rajtad múlik hogy ő épp valamilyen.Na meg ha megvan neki a nyugodt megfelelő környezet.Ezeken az az anya megy végig akinek nem jó alvó babája van.Aztán jön a nagy megmondóember, hogy mert így csinálod, meg úgy aztán frankón működik is (röpke esetünkbe 2.5 év alatt).

Akkor működik, ha olyan a baba, hogy működhet nála.Ellenkező esetben meg ott van ahol a part szakad.

2020. ápr. 28. 23:36
 22/36 anonim ***** válasza:
67%
Azon kívül, hogy fix a rutin, éjjel nem kapcsolunk nagy fényt és nem hangoskodunk, ez nem rajtunk múlik. 4 gyerekünk van, 2 hónapos korukra mindannyian aludtak 10-12 órákat egyben és később sem változott, csak betegen ébrednek az első éjszaka.
2020. ápr. 29. 01:09
 23/36 anonim ***** válasza:
89%
Ez egy nagy baromság.Valaki szerencsés és van aki megszívja.Ez gyerekfüggő!
2020. ápr. 29. 03:55
 24/36 anonim ***** válasza:
79%
#17 te sem vagy százas.😅😅😅😅Ez aztán baromi nagy recept!Ott altasd el ahol akarod hogy aludjon.😂😂😂Köszi,jót nevettem,majdnem felébredt a gyerek.
2020. ápr. 29. 03:58
 25/36 anonim ***** válasza:
68%

Fú de hatalmas arcod van. Gratulálok. Szuper anya vagy. Most pedig menj máshova verni a melled.

Kérdező ne hallgass az ilyen "tökéletes" anyukákra. Piszok mázlisták és bebeszélik, hogy azért van mert ők tökéletesek.

Javulni fog a helyzet. Teljesen normális hogy egy pici baba az anyja közelségét igényli

2020. ápr. 29. 08:24
 26/36 anonim ***** válasza:
71%

Savanyú a szőlő🤣

Nem, nem az, örülj csak magadnak! Hisz tökéletes vagy! Jah nem! 🤣

Amúgy meg minden anya ezt csinálja, szóval a spanyol viaszt nem találtad fel, csak van olyan gyerek, akinek ez nem jön be!

2020. ápr. 29. 08:29
 27/36 anonim ***** válasza:
57%
Olyan 5 hetes kora óta van az hogy nem szeret kézben elaludni hanem a kiságyába lerakjuk és elaltatja magát. Eleinte kelt éjjel mostanában az a szokás hogy 5-6 vagy fél 7 de még csak 8 hetes szóval nem várok csodát, majd kialakul nála.
2020. ápr. 29. 08:52
 28/36 anonim ***** válasza:
82%
Nekem két hónapos a babám. Eddig minden héten máshogy sikerült elaltatni. Eddig volt hogy 7 órát aludt egyben, most ismét két óránként kel. Ez mindig két hónap alatt történik, úgy, hogy semmit nem változtattam az esti rutinon. Ez van...
2020. ápr. 29. 09:10
 29/36 anonim ***** válasza:
21%
🤣Ilyenkor szokott visszanyalni a fagyi
2020. ápr. 29. 09:48
 30/36 khniki ***** válasza:
52%
3,5 hós korában jött az alvasérés. Addig már volt, hogy 7 órát is aludt egybe. Azt ugy értem el, hogy mikor felébredt, nem szoptattam meg azonnal, hanem először megpróbaltam visszaaltatni. Így tologattam mindig olyan 20 perceket. Na, de alvasereés+mozgásfejlődés...minden felborult. Rengetegszer felébredt, sírt, vergődött. 2 hét után átraktam a babaöbölből a saját ágyába. Először nagyon sokat kellett átjárkálni hozzá, visszaaltatni, majd egyre kevesebbet. Egy idő után 1/2 4 előtt nem szoptattam meg, aztán mar 4 előtt nem, 1/2 5, 5, míg el nem ertük a 1/2 6-ot. Óraátállítás után ez 1/2 7 lett magától. Kb innentől (6 hós volt) már nem is ébredt fel éjjel egyáltalán. Most 7,5 hós, azóta sem kel éjjel. :)
2020. ápr. 29. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!