Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Sírni hagyni tényleg káros lenne?

Sírni hagyni tényleg káros lenne?

Figyelt kérdés
Nagymamám szülinapjàn összejött a nèpes családunk. Nagyim, 4 gyermeke, 8 unokája, 7 dédunokája. Szóba került az altatàs téma, mikor kicsit megdöbbentem. Anyám is és testvérei is mindegyikünket sírni hagyással szoktattak éjjeli alvásra. Egyikünk sem lett lelki beteg, sérült, nem keveredtünk rossz társaságba, nincs gond a társas kapcsolatainkkal, nem csökkent a bizalmunk a szüleink iránt és még folytathatnám. Ők voltak ledöbbenve szintén, hogy mi mennyire ráparázunk erre az altatás témára. Ugyanúgy a szobatisztaság kérdése. Mi már 2 évesen szobatiszták voltunk mert rászoktattak minket, ma meg semmit nem lehet elvárni egy gyerektől, inkább pelenkáznak 3,5-4 èves korig is. Most akkor hogy is van ez?
2019. aug. 8. 09:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
*mindenki tesz rá*
2019. aug. 8. 12:42
 12/14 anonim ***** válasza:
36%

Végülis téged hagytak sírni, és olyannyira normális felnőtt lett belőled, hogy benned felmerült az, hogy utánad ne sírjon a gyerek, márpedig TE nem fogod hagyni sírni.

Akkor valami mégis félresiklott, hogy nem a családi példát követed, nem?

Egyébiránt nem mindegy? úgy csinálod, ahogy neked jó.

Én 1x hagytam sírni a fiamat. Életem leghosszabb 7 perce volt. Álltam az ajtó előtt és zokogtam, hogy erre "ítéltem" egy védtelen, magát megnyugtatni nem tudó, anyára, ölelésére vagy csak akár a hangjára vágyó, attól biztonságba kerülő kis embert. SOHA többet. Utánam ne sírjon a gyerek. ne azt tanulja meg, hogy hiába sír, és előbb-utóbb elfogynak a könnyek, kénytelen magát megnyugtatni, hanem azt tanulja meg, hogy ha baj van (akár csak egy furcsa árnyék, egy süvítő szél, egy ijesztő padlócsikorgás, vagy a sötét), akkor ott vagyok, számíthat rám.

Lehet, amúgy is normális ember lenne majd belőle, fene tudja, nem azt az utat választottuk.

2019. aug. 8. 13:07
 13/14 anonim ***** válasza:
56%
2019. aug. 8. 21:38
 14/14 A kérdező kommentje:
12es Miből gondolod, hogy sosem számíthattam a szüleimre? Mindig ott voltak és a mai napig itt vannak és számíthatok rájuk bármiben. Egy qva szóval nem írtam, hogy elhanyagoltak volna csak mert egy éjszakát sírni hagytak. Igen feltettem a kérdést mert a nagy okosok szerint ez annyira rossz, mégis több egészséges generáció felnőtt így, nem úgy mint a mai 12 éves kisribik és pávafiúk. A babám meg egyszer sem hagytam sírni, nyugisan elalszik mellettem este 9kor, átteszem a kiságyba és alszik reggel 7ig.
2019. aug. 8. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!