Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mennyire káros ha mese nézésko...

Mennyire káros ha mese nézéskor alszik el egy 4 éves?

Figyelt kérdés

A lanyom mar nem alszik délben, 2 eves kora ota kuzdunk, ha nagyon koran kel, 6 elott, akkor esetleg 13.00 fele youtube mese nezes kozben elalszik.

Az oviban em tud aludni, mivem itt 2kor kerulnek agyba, de en nem tudom 2ig huzni a dolgot mert van egy kis huga, ha azt szeretnem h ne zavarjak egymast vagy legalabb a kishugi addig nyugton legyen mig probalom altatni, akkor legkespbb 13.00ig agyba kell kerulnie, mig a 1.5 eves alszik...ebbol adodoan hetvegen altalaban nem is alszik (soman vegig birja a delutant, persze igenyelne azert az alvadt de elhihetitek hogy 2 ev alatt mar mindent de tenyleg mindent kiprkbaltunk az egyutt alvastol kezdve a mese olvasason at a halk zeneig) de semmi nem valt be, egyedul a mese es az us csak akkor ha 6 elott kel...karos ha igy altatkm hetvegenkent? Abba bele se merek gondolni nyaron hogyan fogom csinalni...talan addigra mar a kicsi jobban birja es kitudom tolni az alatatast 14.00ig mint az oviban hatha elalszik tv nelkul de most nem megy...

Ezenfelul egyebkent regg es este is nez 30-30 perc meset kb es ilyenkor még kb 10-15 percet mig elalszik rajta.

2018. márc. 18. 13:32
 1/10 A kérdező kommentje:
*Az oviban el tud aludni tehat ott alszik mivel kesobb van altatas
2018. márc. 18. 13:32
 2/10 A kérdező kommentje:
Az esti altatashoz mar csak olvasott mese van persze vagy kezfogas.
2018. márc. 18. 13:34
 3/10 anonim ***** válasza:
70%
Egy négy évesnek egyáltalán nem szükséglet már az alvás, Angliában lakom, itt négy évesen már iskolások, nincs alvás elhiheted. Az én kisfiam két évesen leszokott róla, nem kell ezt erőltetni. Ha meg elalszik mese közben hát akkor elalszik, örülj neki. Nem kell mindent ennyire túl gondolni.
2018. márc. 18. 13:34
 4/10 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem egy 4 éves gyerekkel már simán meg lehet értetni, hogy maradjon csendben és ne zavarja a kis húgát és mindenki aludhat a maga ritmusa szerint. Csak altatás céljából biztos nem szoktatnám mesenézésre a gyereket, ha máshogy is meg lehet oldani, márpedig meglehet.
2018. márc. 18. 13:36
 5/10 anonim ***** válasza:
54%
Azt még hozzátenném, hogy az én kisfiam ennyi idősen már nem is igényelte a délutáni alvást. De te érzed, hogy kell-e. Mert lehet, hogy nem is igényli már ő sem.
2018. márc. 18. 13:37
 6/10 A kérdező kommentje:
De az a baj h vegig birja ugyan a delutant de nyugosen...turelmetlen a tesojaval nem tudunk elmenni setalni mert hisztis, kinlodas a furdes mert hulla faradt estere...valahogy atesik a holtponton igy ertettem, hogy vegig birja a delutant. De latod rajta hogy szuksege van az alvasra! Ezert szeretnem elaltatni mjnden aron! Ha 8ig aludna reggel nem eroltetnem, habugy van olyankor tok jo fej egesz nal alvas nelkul is. Akkor tenyleg njncs ra szuksege. De ma pl 5.30kor kelt (ahogy hetek ota...) es 10kor mar hisztis..megse aludna el mashogy
2018. márc. 18. 13:45
 7/10 A kérdező kommentje:
Ugy juliusba lesz 4
2018. márc. 18. 13:46
 8/10 A kérdező kommentje:
*amugy juliusba lesz 4
2018. márc. 18. 13:46
 9/10 anonim ***** válasza:
81%
Írjál már normálisabban, mert full érthetetlen az egész.
2018. márc. 18. 13:49
 10/10 A kérdező kommentje:
Bocsi. Tehat hogy igenyelne mert vallalhatatlanul viselkedik ha kimarad az alvas. Valahogy tul porog vagy nem tudom.. nem lehet leloni de ugyanakkor undok verekszik stb szoval kezelhetetlen ha faradt...ha kipiheni magat akkor meg egy tunder. Tehat kellene neki az alvas de nem lehet elaltatni mese nelkul es azzal is csak akkor ha iszonyat koran kel. Vagy elaludna o mese nelkul is mint az oviban, 14.00 utan...de ha meg akkor altatom (mar ha egyaltalan lehetne a kistesotol...) akkor meg 11ig fent van.
2018. márc. 18. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!