Hogyan fogyjak a szénhidrát csökkentett termékekkel vagy ezek nélkül?
Dehogy kell speckó cucc :D
Mondjuk én nagyon szénhidrátszegényen eszem, ha fogyni akarok, úgyhogy a szénhidrátban tipikusan igencsak gazdag szénhidrátcsökkentett termékek eleve kizártak. Sokat érek vele, ha egy szénhidrátbombának 30%-kal lecsökkentik a szénhidráttartalmát, ha egyszer nekem a 90%-os csökkentés is kevés lenne, mert nem tudok mit kezdeni falatnyi adaggal. De minek is? Fogom a szénhidrátszegényebb alapanyagaimat (s kis mennyiségben szénhidrátdúsabbakat is) s magam főzök. A feldolgozott ételeket amúgyis jobb kerülni.
Sokféleképpen fogyhatsz, még szénhidrátdúsan is, persze, de sokunknak sokkal jobb, ha a szénhidrátot (is) csökkentjük, az a legkevésbé laktató s az inzulinra leginkább ható makrotápanyag.
Milyen típusú szénhidrátszegény diétát tervezel? Mert van az energiabevitelt szénhidrátra és zsírra alapozó, vegán, vega és húsos...etc. s a különböző típusok eléggé más ételeket igényelnek.
Én ketogén diétát folytatok jobb napjaimon s ez az étrend is millióféle tud lenni, a két véglet táplálkozásában egyetlen közös ételcsoport nincs (csak pár fűszer közös, semmi más). Szénhidrátszegény étrend pedig sokkal többféle van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!