Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Miért nem fogyok semmit?

Miért nem fogyok semmit?

Figyelt kérdés

2 hónapja elhagytam a sok péksüteményt, kenyeret, csipszet, kekszet, édességet amit addig ettem, nem rengeteget, de nem figyeltem oda rá.

Azóta csak:sovány hús, sovány sajt, natúr joghurt, tojás főve, hal, zöldségek főleg grillezve, párolva, kevés gyümölcs, kevés zabpehely, lenmag, zöld tea natúr, néha kevés tej.Ezekből is kis adagok, napi 5-ször.Kalóriát nem számolok.Napi fél órát intenzíven tornázok és 1 órát pörgős zenére táncolok.Sokat gyalogolok,lépcsőzök. Ezeket addig nem csináltam.Meg se moccant eddig a súlyom.

Nagyon rossz, mikor a család mindent eszik, én meg csak a fentieket, de megállom, mert remélem fogyok tőle, és most elkeserített, hogy semmi.Nem látom értelmét, ha nincs erewdménye. Mitől lehet ez?

Pár éve ugyanígy csináltam, sőt akkor nem is tornáztam, nem táncoltam, és néha ettem zsemlés szendvicset, csokit, mégis fogytam 14 kg-ot 6 hónap alatt.

2017. aug. 23. 11:29
 1/10 anonim ***** válasza:
39%

"Kalóriát nem számolok."

Kellene! Akkor már 4-5 kilóval kevesebb lennél.

2017. aug. 23. 11:32
 2/10 anonim ***** válasza:
24%

Azért, mert a fél óra torna kevés, a napi öt evés meg sok.

Túleszed magad, de keveset mozogsz.

2017. aug. 23. 13:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem számolsz kalóriát, ez az. Nyilván túl sokat eszel. A fenti ételekből lazán túl lehet enni magunkat.

Az, hogy kevesebbet eszel, mint korábban (ha igaz), még nem jelenti azt, hogy most deficitben vagy, tapasztalat.

Én is jobban fogyok deficitben bármivel, mint anélkül aszkéta üzemmódban tenném (amire nem vagyok hajlandó) :)

Nem tudom, miért hiszik sokan, hogy a konkrét ételtípus számít a fogyásnál. Az nem, csak a deficit, viszont a deficitet könnyebb elérni jó étrenddel, ami persze egyéni. A te ételeidet úgy is össze tudnám pakolni, hogy hízzak s úgy is, hogy jól fogyjak, a 2 esetben drasztikusan eltérnének a makróim (a fehérje nem). Kinek mi jön be.

2017. aug. 23. 13:40
 4/10 anonim válasza:
Nagyon ajánlom a kaloriabazis.hu t. Nekem is ez volt mióta számolok olvadnak lefelé a kilók
2017. aug. 23. 15:48
 5/10 A kérdező kommentje:

Sok helyen napi 5 evést, vagy még többszörit írnak, ami alkalmanként nagyon kis adag.Magyarázat is van rá.

Az említett ételekből nagyon keveset eszek egyszerre, pont az a bajom, hogy szó szerint mindig éhes vagyok,olyan keveset eszek.

Nem gondolom hogy aki napi 8-10 órát munkahelyen tölt el, ahol nem ülőmunkát végez, hanem egész nap rohangál, soha nem ül le, aztán hazarohan, 3 gyereket ellát, főz, stb.plusz jó pár kisállatot gondoz, közte 2 lovat is /ja és a lovaglást kihagytam/és mellette sajnos beteg szülőt is ápol, sokkal több ideje lenne és energiája tornázni, magával törődni.Nagyon gyakran van, hogy annyi a dolgom, enni is elfelejtek, vagy nincs rá időm.

2017. aug. 24. 10:32
 6/10 xyzszs válasza:
Kaloriat kene szamolni es ugy elosztani az otszori etkezest.
2017. aug. 24. 11:10
 7/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, ez szép és jó, de ha magara nincs időd, akkor majd szépen megbetegszel, és fuccs mindennek, mert nem csinálja meg helyetted senki.

1, HÁROMSZOR eszünk. Nem csesztetjük a hasnyálmirigyet állandóan.

2, Sportolunk. Van apa/férj, majd ő is megemeli magát és kész.

3, Orvosként mondom.

2017. aug. 24. 11:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem kell ötször enni. Az én családomban 1-3 étkezés van naponta, mivel nem akarunk éhesebben felállni az asztaltól, mint ahogy leültünk s nekünk sok kalória kell egyszerre (fogyáskor általában eggyel kevesebb étkezést tartunk, mint normálisan, mert máshogy nem megy), viszont nagy étkezés után sokáig (10-20 óra) nem éhezünk meg. Amúgyis kényelmes így, az inzulinszintemet sem szeretem mindig megemelni (ez persze az étrenden is múlik, van, akinek pont az a baja az 1-2 étkezéssel, hogy az milyen durva inzulinemelés. nos, nem feltétlenül, étel kérdése).

Nincs kőbe vésett szabály az étkezések számára, az anyagcserét sem befolyásolja, az emésztésre elhasznált energiát sem...

2017. aug. 24. 13:21
 9/10 A kérdező kommentje:

Aki 3-szori evéssel megelégszik, szerencsés alkat. Míg nem akartam fogyni, nekem is elég volt, sőt voltak napok amikor a munkám miatt 2-szer ettem, és jól elvoltam.

De aki fogyni akar, nem ugyanaz. Mivel nem ehet magas kalóriájú, laktató ételeket, ezért éhes lesz a 2 evés közt, és könnyebben megeszik olyat, ami épp van kaja, vagyis amit nem kellene enni. De ha a napi kajamennyiséget elosztja 5 fele, nem lesz olyan éhes közte.

Most olvastam el a Sárga kapszula c.könyvet, amelyben tudományosan is le van írva minden, ajánlom mindenkinek.

2017. aug. 27. 12:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha megfelelő ételeket eszel, nem leszel éhes 2 étkezés közt. Amikor úgy ettem, mint te, nekem sem sikerült fogyni. Aztán áttértem a napi 2x-i étkezésre, ketogén diétával, és fogytam 25 kg-t. Én sem hittem, hogy nem leszek éhes, és kiderült, hogy teljesen működik.
2017. aug. 30. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!