Miért nem fogyok semmit?
Eddig se ettem sokat,1500-600 kcalt Naponta. Több, mint egy hónapja 800 kalóriát eszek minden nap(hétvégén van, hogy 1000-et). Ezek nagy része fehérje,saláta,köles,Graham kenyér,stb... Heti 5x eljárok futni, és minden nap szobabiciklizem egy órát. És konkrétan semmit nem fogyok. Ennél többet nem merek enni, mert ennek sincs haszna, de kevesebbel nem bírnám.
165 cm vagyok és 67 kg.
23l
Biztosan ennyit eszel?
Én napi 800 kalóriával éhen halnék, akkor is ha semmit se kéne csinálnom, nem ám naponta futni és biciklizni.
Egyél legalább 1800-at.
"Valószínű most alakul át a zsír izommá"
Ja, 800 kalóriából.
Semmi nem fog átalakulni semmivé, izmot felszedni pedig nem lehet napi 800 kcal megevésével, tehát marad a harmadik lehetőség, a belassult anyagcsere igen komoly raktározást indított a szervezetedben.
Jól megszívattad magad, most nincs más hátra, mint visszaállni egy normális, minimum 1200-1500 kcal/nap étrendre, megfelelő mozgással, elfogadni, hogy időbe telik, mire a működésed helyreáll, és UTÁNA majd elkezdeni szépen fogyni ezzel a kalóriabevitellel.
Végül levonni a tanulságokat, hogy nem leszel okosabb a biológiánál és nem tudod megerőszakolni a tested működését.
Az egy dolog, hogy a zsírból nem lesz izom, de a másik, hogy még ideális esetben is lassan megy az izmosodás, sosem fed el egy ennyi kalória mellett mellett várható tempós fogyást... Persze ennyi kalória mellett az izomfejlődés is érdekes gondolat...
Nos, kérdező, találkoztunk már ilyennel, de azért mindig elhűlök, mire nem képesek egyes melegvérű emlősök (régen léteztek hidegvérű kecskék, ahol kevés volt az élelem)... Nekünk sok kalória kell a puszta létfenntartáshoz. Az anyagcsere tud valamicskét lassulni, de felére vagy még inkább, ehhez szerintem genetika plusz valami átkozottul elbaltázott táplálkozás kell.
Vagy... merő véletlenségből a tested kitalálta, hogy most pár kilóval több vizet raktároz, mert csak.
Mindenképpen felmennék minimum 1200-ra (csak a lassult anyagcseréd miatt, amúgy 1500-at mondanék, nekem ilyen számokkal az 1200 kibírhatatlan legyengítő koplalás), mert akármi is van, az egészség fontos és 800-zal vegetálva mindegy, mit csinál a súlyod, nem fogod megköszönni az eredményt. Előbb tedd rendbe magad.
Amúgy te tudod, koplaltál-e vagy mi van, én csak tippeket írok. Mi volt 1500 kcal mellett? Ha súlyt tartottál, nem hiszem, hogy hirtelen gyorsan lelassult volna felére az anyagcseréd, ez elég irreális... Ha híztál, akkor eleve igen lassú volt az anyagcseréd, fel kéne hozni, rendes evéssel s elég mozgással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!