Enyhe inzulin rezisztenciás vagyok, valóban fogyhatok napi 160g szénhidrát mellett? Nem sok? 29/L
Pajzsmirigy alulműködésem is van, jelenleg 2.9es értékkel, ez már a normál tartományon belül van de a doki szeirnte érdemes levinni 2 alá is akár. mellett enyhe IR-em is van.
dietetikus 160g os diétára állított (előtte is tisztán ettem de szerintem akkor 100-120g körül ettem szénhidrátot, kizárólag lassú ch-ból) most hogy bő 1 hónapja csinálom a napi 160as-at 1,5kg-ot híztam, sajnso nem csak víz mert 2 hét után is megmaradt. igaz becsúszott egy két csaló kajálás a nyaralás miatt de az heti szinten 1 bűnözésnél nem engedtem meg többet. Lehet hogy a 160 túl sok nekem és attól híztam. Korábban is volta csaló kaja a másik étrendem mellett de ott tartottam fél évig az 58kg-ot. Heti 4x edzek 2 órát, ebből 45 perc kardio plusz pihenő napokon elkezdtem még külön kocogni is fél órákat.
Volt már olyan akinek sikerült ezzel a diétával fogyni? ne olyan írjon aki 120kg-ról fogyott le mert az nem nagy művészet... Köszi.
Nekünk is tanították ezt a 160g-os diétát. Annak ellenére, hogy én hülyeségnek tartom (mert valóban embere válogatja, én még rendszeres edzés mellett sem eszem 160g-ot diéta alatt, ennyivel max stagnálok), az egyik endokrin prof megkérdezte vizsgán, hogy milyen étrendet javasolnék egy betegnek (idős, IR-es, ülőéletmódot folytató nő volt) én meg gondolkodás nélkül rávágtam, hogy 160g CH.
Kaptam érte rendesen, merthogy ebben az esetben 160g baromi sok. Mégis ez a hivatalos ajánlás, és ezek szerint a dietetikusok is szeretik tartani magukat hozzá. Szóval megegyeztünk, hogy páldanőnek 100g CH is bőven elég lenne egy nap.
Amúgy a csalások beleférnek pár hetente, de nálad elég gyakorinak tűnik. Ahogy mondtad, nem mindegy, hogy 60 vagy 5 kg felesleg van rajtad. Utóbbinál nagyon sokat számitanak ezek a kilengések.
Ja, amúgy csak hogy érthető legyen a sztori, orvostanhallgató vagyok
#előző
Hogy az utolsó kilók vagy a nagy feleslegből fogyás a nehezebb, az változó és nagyon egyéni. Van, aki az utolsó kilóihoz egy apró trükköt alkalmaz és könnyen megy neki, más pedig drasztikus életmódváltással, küzdelemmel se fogy semmit a nagyobb feleslegéből évek alatt. Ez nem összehasonlítható.
#11: Az ülő életmódú idős nőnek az IR miatt jó a 100g, ugye? Mert a minimális fehérje- és zsírbevitel mellett igen kevés a 160 is, kivéve, ha nagyon vékony, alacsony, izomgyenge s az anyagcseréje sem valami gyors.
Nem is értem, amikor valaki fiatal és egészséges, még aktív is s ekkora vagy jóval kisebb szénhidrátkeretet alkalmaz zsírszegény étrendben. Úgy tűnik, sokaknak a fejében az van, hogy mondjuk 200 gramm ch rengeteg, akárkiről is van szó. IR-nél persze sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!