Az igaz, hogy a glukagon a fogyast segiti elö az inzulin meg a hizast? Milyen eteleket kell enni/hogy kell etkezni, hogy glukagon termelödjön?
Nincs étel, ami fogyaszt, ez nem így működik.
Egyébként a fehérjéknek is van inzulinválaszuk, kizárólag a tiszta zsírnak nem.
Az inzulin a zsírraktározást támogatja, de ahhoz felesleg is kell, deficitben ehetsz te csokitortákat (bár az én csokitortám inzulinválasza elég csöpp, remek fogyókúrás kaja tud lenni, de ezt hagyjuk), akkor is fogyni fogsz.
A kalóriatöbblet hizlal. Nem vettem észre, hogy pl. nekem bármit számítana, hogy mennyi szénhidrát vagy egyszerű cukor van az étrendemben fogyáskor, a kalória számít, pont úgy, ahogy pl. a páromnál is, mások fogyásáról nincs biztos adatom. Mások arról számolnak be, hogy nekik igenis bekavar ez-az, voltaképpen ez is lehetséges, a test igen összetett rendszer.
Fogyni pedig csak kalóriadeficitben fogsz, akármit is csinálsz a glukagon szinteddel.
Hogy ki mitől lakik jól, az az efféle megfontolásokon túl azért egyénfüggő is. Fogyáskor én inkább kerülöm az igen sok zöldséget, mert csak kalóriát hoznak, jóllakást nem. Valamennyi jó, ha van, de csak élvezetből, a fogyásban nem igazán segít, nagyobb mennyiségben pedig határozottan akadályoz. A szénhidrát már csak ilyen nálam.
Ettől még odavagyok a zöldségekért s szeretem kilószámra enni őket, ha épp nem akarok fogyni vagy kilengek. De a jóllakásnál maradok a fehérjénél és a zsírnál, ami hat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!