Nem gáz, hogy a gabonanemesítés ma világszerte arra hajt, hogy keményítőtartalom 100% amilopektin legyen?
Tudtommal az amilóz nehezebben emészthető, de emészthető, és pont ez a lényeg! Megéri csesztetni a hasnyálmirigyet csak azért, hogy jobb legyen a kenyér állaga, meg hogy tovább elálljon a búza a raktárban?
Igazából nem is várok választ, hisz költői a kérdés, másrészt gondolom kb. mindenki letojja.
Pedig amikor azt mondjuk, hogy "nagyapám is egész életében fehér kenyeret meg szalonnát évet, mégis 90 évig élt", akkor az kb. ilyen dolgokon múlott.
Hosszabb ideig élünk rosszabb minőségű életet.
HA a kenyér rosszabb, az nem azért van, mert több benne az amilóz. Szóval a kérdés ugyanaz. Gáz lesz-e a vaxy búza?
Nekem nem gáz, mert nem eszek semmilyen gabonát...
Dédanyáink még nem agyonnemesített-vegyszerezett lisztből, hagyományos kovásszal, adalékanyagok nélkül készítettek kenyeret. Ha most kóstolnánk ilyet, biztosan hatalmas különbséget éreznénk a mai kenyérnek nevezett borzalomhoz képest. Én inkább kihagyom, lehet kenyér és liszt nélkül is élni.
Ugyanezt csinálják a rizzsel és a krumplival is. Rozzsal, hajdinával, stb. Ezt sem eszel?
Ha nem csinálnák, akkor Te is nyugodtabban ehetnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!