Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Nem gáz, hogy a gabonanemesíté...

Szintis Zoli kérdése:

Nem gáz, hogy a gabonanemesítés ma világszerte arra hajt, hogy keményítőtartalom 100% amilopektin legyen?

Figyelt kérdés

Tudtommal az amilóz nehezebben emészthető, de emészthető, és pont ez a lényeg! Megéri csesztetni a hasnyálmirigyet csak azért, hogy jobb legyen a kenyér állaga, meg hogy tovább elálljon a búza a raktárban?

Igazából nem is várok választ, hisz költői a kérdés, másrészt gondolom kb. mindenki letojja.

Pedig amikor azt mondjuk, hogy "nagyapám is egész életében fehér kenyeret meg szalonnát évet, mégis 90 évig élt", akkor az kb. ilyen dolgokon múlott.



2016. márc. 13. 09:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Túrót múlt. Ma hosszabb ideig élünk, mint nagyapáink.
2016. márc. 13. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
A kenyér állaga pont, hogy egyre szarabb.
2016. márc. 13. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Hosszabb ideig élünk rosszabb minőségű életet.

HA a kenyér rosszabb, az nem azért van, mert több benne az amilóz. Szóval a kérdés ugyanaz. Gáz lesz-e a vaxy búza?

2016. márc. 13. 12:16
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem nem gáz, mert nem eszek semmilyen gabonát...

Dédanyáink még nem agyonnemesített-vegyszerezett lisztből, hagyományos kovásszal, adalékanyagok nélkül készítettek kenyeret. Ha most kóstolnánk ilyet, biztosan hatalmas különbséget éreznénk a mai kenyérnek nevezett borzalomhoz képest. Én inkább kihagyom, lehet kenyér és liszt nélkül is élni.

2016. márc. 14. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Ugyanezt csinálják a rizzsel és a krumplival is. Rozzsal, hajdinával, stb. Ezt sem eszel?

Ha nem csinálnák, akkor Te is nyugodtabban ehetnéd.

2016. márc. 14. 16:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Ezeket sem eszem :)
2016. márc. 14. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Ennéd őket, ha tudnád, hogy "természetes" állapotukban eszed, úgy mint dédanyáid idejében ették?
2016. márc. 16. 22:16
 8/9 A kérdező kommentje:
A :) lemaradt. Ez már csak l'art pour l'art kérdés
2016. márc. 16. 22:17
 9/9 anonim ***** válasza:
Időnként próbálkozom alakor búzaliszttel (ősbúza), amikor a családomnak ebből készítek valamit, pl. palacsintát, de sajnos mindig megbánom, mert hasmenés lesz a vége... Pedig állítólag nincs benne gliadin, és ezért gluténérzékenyek is ehetik - ezek szerint van benne valami más is, amire érzékeny vagyok :/
2016. márc. 17. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!