A tejsavó fehérje magas inzulinválaszt okoz? Mik azok az élelmiszerek, amelyek csak kis mértékben teszik ezt?
Figyelt kérdés
2017. júl. 23. 18:47
1/2 anonim válasza:
A zsírnak nincs inzulinválasza, tehát a nagyon tömény zsíros ételeké is minimális. Jó, ez biztos sokat segített...
A fehérjék inzulinválasza általánosan nem olyan nagy, persze van kivétel, a tej ilyen. A hús pl. szolid.
A szénhidrátoknak komoly inzulinválaszuk van, de a gyorsak a legrosszabbak, amiké hirtelen ugrasztja meg a vércukor- és inzulinszintet. A többi is leadja, csak lassabban. A rost csökkenti az inzulinválaszt, de az sem mindegy, magában vagy mással esszük. S persze a mennyiség is fontos.
2/2 anonim válasza:
Azt is hozzá kell tenni, hogy kutatások szerint a magas zsír+fehérje is nagy inzulinválaszt produkál. Szóval lényegében semmit se ehetnél ezek szerint. De ha normális viszonylag tiszta kaják vannak az étrendedben, és sportolsz akkor szinte lehetetlen, hogy cukorbeteg legyél a táplálkozásodtól. Persze még így is előfordulhat ha genetikailag nagyon hajlamos vagy rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!