Vettem az Aldiban ch. Csökkentett kenyérkét. Felvittem a cal. Bázisra, csupa zsir. Hát ez nem csalás? Majdnem elvitte a zsir"csikomat".
CH-csökkentett, nem zsír- és kalóriaszegény. Ha meg light egy termék, akkor tele van CH-val.
Ha valamit elveszel, azt pótolni kell, hogy fogyasztható maradjon. A végén semmi se maradna belőle.
A zsírtartalma azért magas, mert tele van magvakkal. Viszont emellett magas a fehérje tartalma is.
Tanácsként mondom, nem kötekedésből, hogy mikor leveszel a polcról egy terméket nem árt elolvasni a cimkét, hogy miből mennyit tartalmaz. Aki tudatosan étkezik, diétázik annak ez alap.
Amúgy én kifejezetten szeretem ezt a kenyeret. Én azokon a napokon eszem mikor alapból minimális a ch bevitelem, de a zsír magas.
És a hazugság margójára még annyit hozzátennék, hogy a tk. kenyerek, rozskenyerek cimkéjét sem árt átbogarászni, ugyanis sokszor a búzaliszt a fő összetevője (a fő összetevő szerepel mindig első helyen a felsorolásban) és ez az igazi átverés...
Létezik olyan kenyérféle, amiben szinte semmi nincs (nem bolti), de szerintem az olyan is... De készíthet otthon az ember rostból és vízből kenyeret, ha akar. Nekem úgyis kell kalória az élethez, így nincs bajom azzal, ha az ételeim tartalmasak.
Oda kell figyelni, ez ilyen.
Egyébként arról nem a kenyér gyártója tehet, hogy olyan picike a zsír csíkod... Úgyse lehet a ch-t és a zsírt egyszerre kerülni, bár gondolom, eszel azért szénhidrátos dolgokat, csak pont a kenyérre nem akarsz túl sokat szánni a bizonyára nem túl nagy keretből. De nem kell sok kenyeret enni... Gyűjts infót s döntsd el, neked mi a jó.
Az nem csalás, hogy egy ch csökkentett dolog ch csökkentett és zsírnövelt, ez még kissé várható is.
Én ezért otthon sütöm gépben, legalább tudom mi van benne. Így is egy egész értékkel jobb tőle a cukrom.
Tönköly, fehér bl50, rozslisz, zabpehely,lenmag. ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!