Tojásdiéta tapasztalatok? Vélemény?
Semmi értelme nincs... ha 1 valamire épül az étrend, az csak arra jó, hogy megutáld azt az 1 ételt... ha fogyni akarsz... ha tényleg fogyni akarsz, akkor tessék:
Túl kevés benne a tojás (a legelején még nem) és a kalória, a vége felé idióta koplalós cucc, de addig se valami értelmes, bár a nőimagazinos diéták között brilliáns. A tojás remek étel, jó tápanyagforrás, finom, évek óta viszonylag sok tojást eszem, sosem fogom megunni. Persze más is kell s nem mindenkinek jó ez sem.
Inkább válts életmódot, felesleges konkrétan előírt diétát keresni, az ritkán jó, főleg, hogy kinek ez jön be, kinek az.
És ha reggel ennék 100g müzlit (nem a cukros fost)
ebéd 3 tojás
vacsora 3 tojás
Az jó lenne ?
Jó és lemegy a 2 hét tojásdiéta utána szerinted mi lesz? Visszaállsz a régi kajádra és szépen lefogyva maradsz?
Nem egészen... visszahízol kamatostól...
De ha itt nincs olyan, aki ilyen hülyeségeket csinál... Attól még tudhatjuk, hogy van-e értelme.
Nos, a tojásdiéta nem a legidiótább nőimagazinos agymenés, de azért klasszisokkal jobban is lehet csinálni. Amúgysem pár nap alatt fogyunk le, az életmódváltás a célszerű és a biztosabb módszer (mert ritka szerencsés esetben anélkül is lehet, de sokkal neccesebb).
Én csak a sok tojás evését próbáltam (sok, sok éve már folyamatosan :) a napi átlagom magasabb, mint a tojásdiétáé), s tudom, hogy ez nekem jó s másoknak is érdemes néha tojást enni, amennyiben belefér az étrendjükbe, ízlésükbe, nem allergiásak rá ésatöbbi.
De a tojásdiéta nagyon kötött, értelmetlen elemei vannak.
A müzli és tojás... Hmmm, valami tuti hiányozni fog, ha hosszútávon csinálod, leginkább a kálcium és a magnézium. OK, lehet szedni is őket, én azért szeretem, ha az étrendem is minél inkább komplett.
Ja és 6 tojás rém kevés a megfelelő fehérjebevitelhez (a müzliben sincs sok, a zöldségekkel még lehet segíteni, de bizonyára az sem hoz sokat).
Nem tudom, a müzlidben mi van, én rádobnék egy marék olajos magvat és rengeteg zöldséget ennék a tojáshoz. Az már alakulna.
Plusz én kitapasztalnám, hogy a kialakult szénhidrátmennyiség és az esélyes ki-be ketózis mennyire jó nekem. Nem feltétlenül előnyös, ha a test hol szénidrátbombát kap, hol szénhidrátszegény ételt, bár biztos van, akinek ez az elosztás sem rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!