Egy hónap diéta után semmi eredmény. Mit tegyek?
58 kg és 165 cm vagyok. Napi 1200-1300 kcalt vittem be, már több mint egy hónapja küzdök. A fehérje mindig elég volt, a zsír néha túlment, a ch pedig kevés volt. Kb napi fél órát sétáltam, lépcsőztem, heti 1-2 alkalommal tudtam csak edzeni.
Teljesen kétségbe vagyok esve, kérlek segítsetek. 21L
Ne hagyd abba!
Vannak emberek, akiknek nehezebben indul be a fogyás. És valahogy muszáj lenne az edzésmennyiséget emelni.
165 cm, 58 kg! Mi a fenének akarsz fogyni????
Azért nem megy lentebb, azért ragaszkodik a szervezeted a meglevő súlyodhoz, mert jelenleg is soványabb vagy, mint kellene.
Ha akarsz, járj rendszeresen tornázni, fitnessbe, alakíts ki egy kisportolt, izmosabb testalkatot, de a kajáláson ne végy vissza.
Nem kell már fogynod! A rendszeres testmozgással, testépítéssel csinosodsz, és rögtön tetszeni fogsz magadnak a jelenlegi súlyod mellett is.
Ha van is felesleged, egészen minimális, s ha nem mozogsz valami sokat, akkor lassú anyagcsere mellett alig van deficited, ha ez így van, akkor nem csoda, ha ezek mellett nem látsz változást hetek alatt sem.
Ha nem megy, akkor inkább tömegelj, aztán majd szálkásítasz, ha jön zsír is. Persze nem látlak s nem mindenki akar izmos lenni. Ebben az esetben mozogj többet, mert az ételmennyiséget már nincs hova csökkenteni.
Van, akit a kevés pihenés, stressz, egyes ételek jelenléte is megkavar a fogyásban (ezt nem értem, de nagyon sokaktól olvastam már különféle fórumokon. az anyagcsere fura dolog, be tud lassulni ettől-attól, úgy látszik). De ez már messzire vezet.
"jelenleg is soványabb vagy, mint kellene. "
?????
Oké, ne biztassunk senkit arra, hogy anorexoidra fogyja magát, de ez még egyáltalán nem kevesebb, mint az optimális.
Nagyjából az átlagos ideális testsúly közepe táján van, de ettől még lehet felesleg rajta, nem látjuk, nem tudhatjuk.
"Nagyjából az átlagos ideális testsúly közepe táján van..."
Éppen ezért nem kellene neki fogyóznia, inkább csak alakformáló sportot, edzést végezni, és akkor majd igazodnak az izmok, javul a megjelenés, a kinézet.
Általában a zsírégetés fél óra után indul be, így javasolt kb. napi 1 órát sétálni.
De amúgy... abszolút nem lehetsz kövér ilyen paraméterekkel! Inkább fogadd el magad úgy, ahogy vagy és élj egészségesen, sok zöldséget és gyümölcsöt egyél és tartsd meg a jó szokásod, hogy sportolsz. Ne ess már kétségbe. Menj el esetleg konditerembe, vagy diszkóba, vagy olyan helyre, ahol sok a fiatal (pl. sportklub) és pillanatok alatt felszedsz majd egy pasit, aki visszaadja az önbizalmadat. 1200-1300 kalória pedig nagyon kevés naponta. A pasik megérzik, ha egy lány kétségbeesett. Próbáld meg elfogadni magad olyannak, amilyen vagy és meglátod, amint lelkileg rendbe jössz, a pasik is tapadni fognak :)
"Éppen ezért nem kellene neki fogyóznia, inkább csak alakformáló sportot, edzést végezni, és akkor majd igazodnak az izmok, javul a megjelenés, a kinézet."
Bocsánat, de az ő teste, neki kell eldönteni, hogy az egészséges kereteken belül mi az ő célja, hogy érzi jól magát.
Alapvetően tényleg az edzésen kéne változtatni, én is ezt írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!