Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Miért rossz a szénhidrát?

Miért rossz a szénhidrát?

Figyelt kérdés

Sokan a szénhidrátot tekintik ellenségnek, mintha attól hízna el mindenki. De ugye pl zsírban több, mint 2x annyi kalória van, és nem is laktat. Vegán sportolóként napi 500g ch-t minimum eszek, kb 20%fehérjét, és minimális, de elegendő zsírt.

Honnan jön ez a gondolat, hogy a ch jobban hizlal, mint a zsír vagy a fehérje?

Meg mi az, hogy délután már kerüljük a ch-t? Vagy csak én nem értem?

2016. jún. 28. 18:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Utánanéztem, a vegánoknak pl a cukor nem emeli az inzulinszintjét, mert nekünk alacsony a koleszterinünk."

Az inzulin szükséges ahhoz, hogy a cukor a sejtekbe jusson, emiatt mindenképpen emelnie kell a szintjét, ha beviszel belőle a szervezetedbe. Kiv. diabétesznél, de az betegség.

Időskori magas koleszterinszint pedig védő hatású, sokkal tovább és egészségesebben élnek, akiké magas. Ezért már nem ajánlják az idősebbek gyógyszerezését, ha magas az LDL-szintjük.

2016. jún. 29. 13:04
 12/13 anonim ***** válasza:

Tapasztalatom:

Ehetek akármennyi mennyiségü zsÍrt és fehérjét,nem hÍzok.

Sok szénhidrátot eszekek,akkor rögtön hÍzok.

https://www.youtube.com/watch?v=fDjLPhBRcjU

1:50-től nézd.

[link]

2016. júl. 3. 22:22
 13/13 anonim ***** válasza:

Márpedig el lehet hízni ketogén diétán is, a legtöbb ember igenis hízik kalóriatöbbletben. Más kérdés, hogy ez az étrend laktatóbb szokott lenni, mint a szénhidrátdúsabb, de ez sem igaz minden emberre, plusz van, aki nem is bírná, csak rosszul lenne tőle.

Akármennyire is előnyös az alacsony szénhidrátbevitel bizonyos szempontból. Van, akinek nagyon rossz ötlet.

2016. júl. 4. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!