Miért rossz a szénhidrát?
Sokan a szénhidrátot tekintik ellenségnek, mintha attól hízna el mindenki. De ugye pl zsírban több, mint 2x annyi kalória van, és nem is laktat. Vegán sportolóként napi 500g ch-t minimum eszek, kb 20%fehérjét, és minimális, de elegendő zsírt.
Honnan jön ez a gondolat, hogy a ch jobban hizlal, mint a zsír vagy a fehérje?
Meg mi az, hogy délután már kerüljük a ch-t? Vagy csak én nem értem?
"Utánanéztem, a vegánoknak pl a cukor nem emeli az inzulinszintjét, mert nekünk alacsony a koleszterinünk."
Az inzulin szükséges ahhoz, hogy a cukor a sejtekbe jusson, emiatt mindenképpen emelnie kell a szintjét, ha beviszel belőle a szervezetedbe. Kiv. diabétesznél, de az betegség.
Időskori magas koleszterinszint pedig védő hatású, sokkal tovább és egészségesebben élnek, akiké magas. Ezért már nem ajánlják az idősebbek gyógyszerezését, ha magas az LDL-szintjük.
Tapasztalatom:
Ehetek akármennyi mennyiségü zsÍrt és fehérjét,nem hÍzok.
Sok szénhidrátot eszekek,akkor rögtön hÍzok.
https://www.youtube.com/watch?v=fDjLPhBRcjU
1:50-től nézd.
Márpedig el lehet hízni ketogén diétán is, a legtöbb ember igenis hízik kalóriatöbbletben. Más kérdés, hogy ez az étrend laktatóbb szokott lenni, mint a szénhidrátdúsabb, de ez sem igaz minden emberre, plusz van, aki nem is bírná, csak rosszul lenne tőle.
Akármennyire is előnyös az alacsony szénhidrátbevitel bizonyos szempontból. Van, akinek nagyon rossz ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!