160g szénhidrát sok, kevés, vagy megfelelő egy napra?
Figyelt kérdés
PCOS, IR, pajzsmirigy alulműködés, stb. A dietetikus és orvos azt mondta, hogy legyek 160g szénhidrát diétán. Ez kevésnek számít már napi szinten, vagy még soknak? Ti mennyit esztek egy nap (betegségektől függetlenül, azt csak mellékinfónak írtam). Kíváncsi vagyok, ki-mennyit eszik, ha figyel a szénhidrátra.2016. ápr. 30. 22:09
1/10 anonim válasza:
Én nem a ch-ra figyelek, hanem a kalóriára, most is azért mert elkezdtem edzeni. Nem vagyok hízékony típus (165-167cm/48kg). Attól is függ, hogy eddig kb mennyi volt a ch beviteled. Én hallgatnék a dokira. Nekem ennél sokkal több. Nekem a zsír elég kevés, a fehérje bevitelem a lazac/rák/kagyló, a szénhidrát magas, de ne engem kövess. :)
2/10 anonim válasza:
Nem vagyok orvos, úgyhogy inkább nem szólok bele, nem mintha az orvosok zöme értene az ilyenekhez... Nekem semmi bajom, ezért kicsit lazára veszem a figurát néha, a te bajaiddal jobban tartanám magam az életmódomhoz, ahol napi kb. 30-40 gramm szénhidrátot viszek be. Nekem ez az ideális, de van, akinek nem, ki kell tapasztalni, hogyan érezzük jól magunkat. Lejjebb is tudok menni, de előnye nem lenne, viszont nagyon szeretem a zöldségeket rendesebb mennyiségben fogyasztva, kellenek is.
3/10 anonim válasza:
attól függ, hány kg vagy és milyen nemű.
4/10 anonim válasza:
nekem is kb ennyi a napi bevitelem, ezt nem haladom meg
5/10 anonim válasza:
Karma Police, hány PCOS pasi van??
Kérdező, ez egy alap adat, ha eddig kevesebbet ettél, nem kell növelned. De a legjobb inkább az lenne, ha a minőségen változtatnál, alacsonyabb GI-es szénhidrátok élettanilag is jobbak.
Kerüld a szóját!
6/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: annyit elmondanék, hogy a PCOS hátterében az inzulinrezisztencia áll, és bizony IR-es pasi annyi van, mint égen a csillag (pl. a férjem is, ha már itt tartunk). Ezt csak azért gondoltam megemlíteni, mert bár nem lehet cisztás a petefészkük, de úgy túltermelhetik az inzulint ők is, mint a huzat. Csak amíg a megnövekedett tesztoszteron meg egy kis macipoci (vagy épp soványság) nekik természetes dolog, addig nálunk feltűnőbb.
2016. máj. 1. 13:52
7/10 anonim válasza:
Kérdező, ez nem újdonság, eddig is tudtam. Azzal csak arra utaltam, hogy PCOS-tól felesleges nemet kérdeznie, hisz pasi nem lehet az.
8/10 anonim válasza:
Nekem napi 120 gr a ch bevitelem.
9/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: miért pont 120? Mi alapján döntöttél emellett?
2016. máj. 8. 18:51
10/10 anonim válasza:
Endokrinológus adta "parancsba" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!