40 gramm szédhidrátot eszek 1 nap. Szédelgek, pedig sok fehérjét eszek de ha beveszek 600mg magnéziumot, akkor jól vagyok. Ezek szerint a szervezetemnek nem hiányzik a szénhidrát igaz?
Én is csináltam ilyet. Egy idő után kb depressziós állapotba kerültem. Az okát nem tudnám neked máig megmondnani, iszonyat alulmotivált voltam. :)
Ha neked így jó, akkor csináld, de figyelj oda, hogy:
- Elegendő jó zsírt fogyassz például lenmagolaj, sózatlan olajos magvak mértékkel, hal . Ez nagyon fontos a zsírban oldódó vitaminok miatt + alacsony ch bevitel miatt annál inkább.
- Mangéziumot minden nap szedjed, tényleg jó. Nekem is segített kicsit anno. Én granulátum formájában ittam, úgy jobban, gyorsabban és több szívódik fel belőle
- Figyelj a B vitamin pótlásra !! Ez legnagyobb mértékben a gabonákban van jelen, te ezeket meg bizonyára kerülöd. Szedjél B vitamin komplex-et.
- Ne igyál túl sok koffeintartalmú italt. Alacsony ch bevitelnél nem tesz túl jót elvileg.
Ketogénben gond lehet a magnéziummal, igen. Én remekül vagyok 40 gramm ch alatt, 10 alatt is, de ha a magnéziumot elhanyagolom, akkor jönnek az izomgörcsök... Még jó, hogy azok s nem az idegrendszer sokall be :D A magnézium nagyon fontos. Most már utánanéztem, miket is kell ennem, hogy meglegyen, bár szálkásításkor picit necces, mert szinte semmi nem fér, a spenótot pedig nem szeretem. De van tablettás magnéziumom is, ami tekintve, hogy alapból semmit nem szedek, C-vitamint sem (bár van az is), mert én ételből akarok bevinni mindent, rámutat, hogy mennyire sarokba tudott szorítani a magnézium...
A só, kálium és magnézium szentháromsága igen fontos ketogén diétánál, ha ezekkel gond van, akkor szokás rosszul lenni az elején. A sóval nem foglalkozom, kifejezetten alatta vagyok az ajánlottnak, de nekem jó így.
A nagyfokú ch csökkentés eleve durva lehet kezdetben. Ez emberfüggő, van, aki szinte csak ch-n él, majd hirtelen 20 gramm alá megy, nekem az nem működött volna, szenvedni pedig nem vagyok hajlandó rövidtávon sem. De közbeiktatva egy hosszú szénhidrátszegény lépcsőfokot (80-100g, az nekem bőséges volt s kellett a fogyáshoz) nem volt gond. Persze van, akinek nem való a ketózis, s van, aki szinte csak úgy érzi jól magát.
Nem tudhatom, hogy jó-e neked a kevés szénhidrát, de a tested természetesen működik így, nagy bajod elvben nem lehet. Maximum nem lesz optimális az étrended, ha te olyan vagy, akinek a több szénhidrát az igazán jó.
De elég esélyes, hogy a magnézium volt a ludas s éppúgy jól leszel, mint sokan. 40 gramm az elég laza az én jelenlegi nézőpontom alapján, nekem már kicsit veszélyesen sok is, mindenféle keményítős dolog jön be, amióta nem zöldségételekre alapozok.
Köszönöm a válaszokat! Kávézni csak reggel szoktam :D
Másképp nem is ébrednék fel. De egyébként megfigyeltem,hogy a reggelinél van a legnagyobb gond. Úgy értem,ha nem eszek eleget(mert ugye kávé után nem sok étel megy le). Ha reggel 8-kor csak pár falatot eszek az "életbenmaradásért" akkor 10-re remegek... Ha tolom a reggelit 9-ig és normálisan eszek,akkor semmi bajom.
Eddíg ettem 8-10-12-15-18-kor.
Variálnom kell. Mostmár 4x fogok enni. 9-12-15-18 és így nem fogok szédelegni. Megfigyeléseim szerint :D
De a magnéziumot azért szedni fogom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!