Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Nagyon kevés szénhidrátot...

Nagyon kevés szénhidrátot eszek egy nap de nagyon sok fehérjét, mégis szédelgek, rosszul vagyok és ideges is. Növeljem a szénhidrátot?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 9. 10:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én nagyon drasztikus módon, egyik napról a másikra álltam át alacsony ch étrendre. Kb. 3 napig folyamatosan fájt a fejem és nagyon cudarul éreztem magam, bár nem éheztem (sok zöldséges húslevest ettem, jóllakásig). Aztán elmúlt, és azóta (kb. fél éve) remekül vagyok.

Én is olvastam, hogy jobb fokozatosan átállni, de türelmetlen voltam :) Így utólag nem bántam meg, ki lehetett bírni...

(Megjegyzem, én sosem számolom, hány g szénhidrátot eszek egy nap, van, amikor többet, van, amikor kevesebbet, nem ketogénezem.)

2016. ápr. 11. 23:27
 12/18 anonim ***** válasza:

Én magamon kívül csak olyanokról hallottam, akik drasztikusan álltak át, csupán a saját tapasztalataim alapján szoktam ajánlani az óvatosságot :) No meg a 80g->40g átállás is nagy átalakítást követelt meg étrend terén, ha valaki 400->20 grammosat csinál, az elég durva lehet... Bár ez bizonyára ízlés és konkrét étrend kérdése is. Én a ketogén előtt szinte mindig zöldségételeket ettem. Most is eszem őket, de nem azokra alapozok.

Nekem a jópárszáz (sose mértem) -> 80 gramm váltás volt könnyű, csak elhagytam pár felesleges dolgot. Jó, egy zöldségesebb napnak ez vajmi kevés, de ritkán eszem több kiló zöldséget. De van, aki 80 grammal nem bírná... Úgyhogy ez erősen változó.

2016. ápr. 12. 00:21
 13/18 Krisz85 ***** válasza:

igen, mert a kortizol nevű hormon túl sok a szervezetedben, ennek több oka lehet

állj át 150 gramm, tényleg minőségi ch-ra,és inkább növeld az edzésmennyiséget, vagy több ismétlés a kondiban, vagy hosszabban kéne edzened, vagy több aerob is mehet

basmati rizs, barna rizs, édesburgonya, gersli, kuszkusz, telj kiörl kenyér, pufirizs, bulgur, köles, zabpehely stb, és nézd meg mi történik

ezt még alá tudod ásni ha nem iszol eleget, a vitamin és ásványi anyag beviteled nem jó,vagy nem is viszel be, nem alszod meg a 8 órát naponta nyugodtan, és ha még mindezek mellé a munkád is stresszes akkor az egész egy rohadt öngerjesztő spirál,

még a telítetlen zsírsav beviteled omaga 3, és 6 hiánya is lehet gond, ezt is csekkold

szóval relax és csak ésszel, ha meg nagyon beáll a súlyod inkább hintáztasd a szénhidrátot az sokkal jobb egyik nap 300 g, másnap 0 aztán 100 aztán 200 össze vissza, de ez már csak akkor jó ha tényleg kevés rajtad a zsír

2016. ápr. 14. 21:37
 14/18 Krisz85 ***** válasza:
jah és még valami ha a kortizol szint megemelkedik az alacsony ch bevitel miatt nemcsak szédülsz, a memóriád és a logikai képességeid is gyengébbek ilyenkor, nehezebben tudsz összpontosítani és ami még rosszabb ilyenkor esélyed sincs arra, hogy zsírt égess sajnos
2016. ápr. 14. 21:38
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! De így marad a diétám,teljesen jól vagyok már napok óta! :)
2016. ápr. 15. 08:38
 16/18 anonim ***** válasza:

A kortizoltól félők 50 grammot szoktak ajánlani... Én ezt feleslegesnek tartom, bár sokkal lejjebb úgyse megyek.

Nyilván zsírt éget az ember mondjuk 20 gramm ch mellett, megfelelő fehérjebevitel mellett, kalóriadeficitben, mégis mi mást égetne? :D A ketogén vigyáz az izmokra, ha elég a fehérje, a glikogénraktárak nem töltöttek... Ez az, amikor ha éhgyomorra megmoccansz, kénytelen vagy zsírt égetni, mozgástól függetlenül. De ha nem moccansz, akkor is zsírt égetsz, ha rég ettél. Nekem tetszik.

2016. ápr. 15. 11:31
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom, írtam-e már, de ha megszokod a kevés szénhidrátot, vagy esetleg eleve olyan a szervezeted, hogy nem jó neki a sok, akkor pont hogy a sok szénhidráttól leszel rosszul. Nekem napi 100 gramm fölött már nagyon érezhetően nem jó, sok szempontból, bár nem mindegy, hogy ez szinte csak zöldséből jön vagy másból is. S nem tudok rá "visszaszokni", egy hónap alatt sem, mert soha nem volt igazán jó, mindig lenyomott a szénhidrát, csak nem tudtam, hogy kevéssel milyen jól tudnám érezni magam.

A hirtelen váltás az más, sokaknál az eléggé kegyetlen (ez a tipikus és érthető is), amikor nagyon kevés ch után hirtelen betolnak többszáz gramm szénhidrátot, főleg, ha gyorsat.

Úgyhogy ha emelni is akar az ember, jobb fokozatosan s óvatosan s inkább a lassú szénhidrátokra koncentrálva.

2016. ápr. 15. 11:37
 18/18 Krisz85 ***** válasza:

gramm ch mellett, megfelelő fehérjebevitel mellett, kalóriadeficitben, mégis mi mást égetne? :D A ketogén vigyáz az izmokra, ha elég a fehérje, a glikogénraktárak nem töltöttek... Ez az, amikor ha éhgyomorra megmoccansz, kénytelen vagy zsírt égetni, mozgástól függetlenül. De ha nem moccansz, akkor is zsírt égetsz, ha rég ettél. Nekem tetszik.

igen, csak mondjuk normálisan kéne diétázni aztán lehet ketogénezni értelmesen, ez nem hülyéknek való

2016. ápr. 15. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!