Túróból sosem elég?!
Attól függ, mit s mennyit eszik még.
De mi ez a sok felkiáltó- és kérdőjel, mi okoz ekkora megrökönyödést? :)
Én a fogyókúrásabb napjaimon fél kiló tojást eszem, elosztva 2 étkezésre, annak nincs akkora inzulinválasza, mint a túrónak, ami amúgysem a barátom :D
Kinek mi jön be.
Végre valaki, aki tudja, hogy a tojásban sok a zsír :D Igen, van benne, ami direkt jó, mert energia is kell, nemcsak az a kis alap fehérje. Mivel a szénhidrát nekem nem előnyös, zsírból kell bevinnem (de amikor sok szénhidrátot ettem, a zsírbevitelem akkor is hasonló volt).
Az a helyzet, hogy a fogyásom zöme pont nem ebben az életmódban volt (bár akkor is zsírra alapoztam), s azért nem mindig jön össze ennyi tojás (rengeteg édességem eszem, persze szénhidrátszegényt), plusz én sokat eszem ezen kívül... Csak azt mondhatom, hogy rengeteget segít a kalóriadeficitben s ha képes vagyok sütik helyett tisztább formában tojást enni, akkor könnyen jóllakom kevesebbel. Szerintem általánosan elég jól laktat a tojás. Ha valamivel, ezzel s mozgással legyőzöm az utolsó, makacs kilókat.
De másoknak más az ízlésük, étrendjük, sokat segíthet ám egy soványabb fehérjeforrás, de nekem olyanom nemigen van (a tojásfehérje az, de a sárgáját is megeszem valamikor). De nem gond, csak a zsíros étrendem miatt a bevitt ételmennyiségem viszonylag kicsi, leszámítva a zöldséget, de azzal is vigyáznom kell, hisz szénhidrát.
Kalóriadeficitben tud fogyni, ennyi.
Ha csak ezt eszi, akkor pedig elég nagy butaságot csinál (bár még mindig jobb, mintha pl. gumicukorral akarna fogyni vagy almával vagy kenyérrel, mint egyes észlények néha itt a gyk-n).
Ha nagy feleslege van, s kitartó, akkor sokáig fog kiegyensúlyozatlanul táplálkozni (vagy kórházba kerülni, ha nem bírja... fogalmam sincs, mi történik, ha valaki így eszik, nyilván emberfüggő), de ha 1 kiló felesleget vél magán, akkor még könnyen megússza a dolgot.
Nincs olyan, hogy egy kimondott ételtől fogy valaki. Csak azért, mert túrót eszik nem fog fogyni. A túró kiváló fehérje forrás, ezért diétában az izomvesztés elkerülésében nagy segítség. Laktató, az édesség iránti vágy is kielégíthető vele, de ennyi. Ha nincs kalóriadeficit ehet valaki túrót egyfolytában, akkor sem fog fogyni.
De ha például csak azt a fél kiló túrót eszi egész nap akkor garantáltan fogyni fog, de ez megtörténne akkor is, ha mást enne ugyanennyi kalóriával egész nap.
Szóval NEM a túró fogyaszt, hanem a kalóriadeficit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!