Ha 2-3 napig 1000 kalória alatt táplálkozom akkor azt már megérzi a szervezetem és képes tartalékra kapcsolni?
pl 1 hetem így nézne ki: 1400,1300, 900 , 800, 950,1500,1300, Kcal.
Túró, tej, tojás, uborka, paradicsom,paprika, disznóhús lenne az étrend.
Fajt olvasni Dominiq Torretto amit irtal, olyan megoldast kinalsz a kerdezonek, ami nem hogy nem vezet fogyashoz hosszutavon, de meg baromi egeszsegtelen is. Kerlek, mielott nyilatkozol egy ilyen temaban, legalabb nezz utana, mert itt emberek egeszsegevel jatszunk.
Kerdezo: kaloriamennyiseget beloni nem lehet igy saccra, kell hozza a sulyod, magassagod, korod, nemed, illetve hogy milyen eletmodot folytatsz (ulomunka, semmi sport, aktiv sportolo, neha sportolsz stb.). Ezekkel el lehet indulni.
Ki tudja? Azt sem tudom, mekkora a kalóriaigényed... De határozottan jobban hangzik a fix 1400 kcal, igen. Az is elég alacsony érték.
Bizonyára számít, hogy mit milyen arányban eszik az ember. Makacs stagnálásra van a fehérjehiány miatt tarthatatlan zsírböjt, néhány napos és 1000 kcal, ha belassítaná az anyagcserét, akkor nem hatna sokaknál. De persze azt is csak végső esetben ajánlják, azoknak, akiknek a fő energiaforrásuk a zsír :)
De azért bizonyára nem mindegy, hogy 1500 vagy 4000 kcal energiaigény mellett csinálja valaki.
Persze, hogy nem rosszindulatbol, hanem szimpla dilettanizmusbol.
A korhazban, ahol dolgozom, az orvosi eseteket 1200 kalorian fogyasztjak, es ez nagyon drasztikusnak szamit. Akkor ne buzditsunk mar egy egeszseges, feltehetoleg fiatal szemelyt arra, hogy 1000 kaloria alatt eljen.
1 honap alatt 16 kilo? Viccelsz? Ez minden, csak nem egeszseges.
Nah... Igy már tiszta a kép :D Nyilván te is csak egy Ápoló vagy aki azthiszi magáról,hogy orvos... :) Hamár a Dillettantizmust fölhoztad. De nem személyeskedem... Nekem a Tapasztalataim meggyözöek.
Kérdező te Pedig nyugodtan próbáld ki a diétát amit javasoltam müködni fog hidd el,aztán majd ird ide a tapasztalatod,hogy az egészségügyi tanácsadonk is lássa,nem ment rá az egészséged.
Szia! Az úgynevezett alapanyagcsere (BMR) alá ne menj, mert káros hatásai lesznek a szervezetedre! Hogy esetedben mennyi az, azt itt ki tudod számolni: [link]
Nem is sok értelme van drasztikusan lecsökkenteni a kalóriamennyiséget, hanem inkább arra törekedj, hogy azt minőségi alapanyagokból fedezd! És azt se feledd, hogy nem ugyanaz 500 meg nem evett kalória, mint 500 sporttal elégetett! :)
Ha éhezel, nem lesz energiád mozogni, pedig nagyon fontos volna a fogyáshoz! :)
Olvasd el ezt a cikket is! [link]
Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!