Nagyon éhes vagyok viszont, nem kéne enni. Mit csináljak?
reggeli: actimel kis pogácsa
Ebég gulyásleves tejdegriz kakakó fahéj nélkül
Vacsora lángos de ez inkább uzsonnának mondható
Ezekből sajna meg nem mondom a fehérjebeviteledet, de nem túl sok, az tuti. Továbbra is a tojást ajánlom, ha sok zöldséggel eszed (akár egy részét belesütve, más részét hozzá), akkor különösen mennyiségnek tűnik akár 200 kcal is. Nekem ez az egyik legtutibb ételem, nem könnyen lakom jól kevéssel (leginkább sehogy, nem szabad napi egynél többször megéheznem). De ez hat.
Van még lightosabb megoldásom, de azt nem szeretem annyira alkalmazni (attól még teszem), mert édesség. Tojáshab, ízesítve, pici dióval vagy kókusszal (mert anélkül végképp kis zsírtalan semmi). Ma dióval, rummal, kakaóporral ettem. Egy nagy adag finom hab és valami 150 kcal, de ez tényleg nagy adag. Amikor nem vagyok kifejezetten éhes, akkor nekem nagyon jó. Eritritet használok hozzá. Mondom, nem ideális, de sokszor ez a kisebbik rossz és igen finom is.
Vannak pár kilokalóriás illúziópudingjaim is, most már útifűből, ami csökkenti a vágyamat iránta, mivel sokkal jobb volt konjacliszttel... De ez inkább csak édességvágyra jó, hisz kevés kalória nem laktat (van, akit igen, ami nekem fura), bármilyen rostos is.
Amikor anno még képes voltam megéhezni éjjel, akkor némi zöldséget ettem, maximum egy szeletke sajtot is. Éjjel nem kívánok enni, de az éhséget nem tűröm.
Igazi éhségre viszont nem hatnak az ilyen kis trükkök.
A 4. hozzászólónak speciel igaza van... Ha már délután elfogy a kereted s még meg is éhezel (mert az enyém is bőven túlment ma 5-kor, de én be tudom fejezni a napot, kellemesen jóllakott leszek holnap délutánig. igaz, én többet eszem), akkor át kéne gondolnod, mit csinálsz rosszul. Időzítés? Ételek megválasztása (szerintem se ezekkel kéne kalóriaszegény fogyást csinálnod)?
Én már rég rájöttem, hogy mi laktat és mi akadályoz, így ha szigorítani akarok, tudom, mi a megoldás. A helyes időzítést is kitapasztaltam. Én nem tudom 4-kor befejezni a napot, mert akkor szinte tuti, hogy megéhezek lefekvésig, ha kalóriadeficitem van.
Ha éhes vagy, enni kell.
Tele van zöldségekkel a piac, degeszre eheted magad velük.
OK, ez érthető. Én még viszek is ételt, ha elmegyek itthonról, de közbejönnek dolgok. Néha belefér az ilyesmi.
De pont ha alkalmi dolog, akkor ne ragaszkodj a keretedhez, ez lesz a nem fogyós vagy kicsit fogyós nap, na bumm. Sőt, ilyen kis keretnél sokaknak direkt jó egy rendesebb nap, hogy éreztesd a testeddel, hogy nem jött el a 7 szűk esztendő...
Máskor hogyan eszel? Akkor nincs ilyen gond, hogy megéhezel?
A szervezted könyörög a tápanyagért!
Ha olyan tápanyagot viszel be amire a szervezetnek szükség van akkor nem fogsz hízni zsírra.
A szervezetnek több fajta tápanyagra van szüksége és ha egyfajta viszünk be akkor még jelez éhség érzettel hogy azért másra is szüksége van és ha megint ugyanaz azzal a tápanyaggal próbáljuk csillapítani az éhség érzetet akkor a szervezet nem tud vele mit kezdeni és elraktározza vagyis hízunk!
Nagyon sokan abba a tévhitbe élnek hogy az a jó ha minél kevesebbet eszük miközben csak szenvednek tőle.
Nem az a lényeg hogy mennyit eszük hanem hogy mit eszük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!