Szálkásító étrend kidolgozása, valaki?
Ne gabonákat fogyassz, hanem zöldségeket és húsféléket, ne egyél fölöslegesen sokat (pl. kalória maximális felső határ 2000 körül teljesen jó, bizonyára nem kell több fogyáshoz)
Makrotápanyagok arányát a saját ízlésvilágodhoz kell állítani, 1-2-3g /ttkg fehérje bevitel között te tudod mi a jó, én az 1g/ttkg mennyiséget tartom a legegyszerűbbnek, ennyit kevés hússal is könnyű bevinni.
Szénhidrát és zsírfogyasztás mennyiségét és arányát pláne magadra kell optimalizálni, senki sem tudhatja neked mi jön be, milyen típus vagy. Én zsírevő vagyok, de most csakazértis rizst nyammogok mert most éppen egy fölösleges nassolós étkezést csinálok, na ez az ami fogyáshoz nem kell.
Diétában zsír és szénhidrát bevitel arányáról itt:
Szénhidrátforrások: zab,rizs, abonett, teljes kiőrlésű kenyér , és tésztaféleségek, zöldségek.
Zsírból menjenek a telítetlen zsírsavakat tartalmazó növények.
Fehérje legyen csirkemellből, tojásból túróból pl.
Nem csak az étrenden múlik.. Kalóriadeficites állapotban kell lennie a szervezetednek, hogy zsírraktárakhoz nyúljon.
Mozogni is fog kelleni mellé. Súlyzós edzést ajánlok + heti 35-40 perc aerob jellegű edzést. És fogyni fogsz ennyire pofon egyszerű. De körülbelül 20000 weboldal foglalkozik csak ezzel. A kérdésedből nekem úgy tűnik fogalmad sincsen, hogy miként működik ez az egész. Szépen ülj le, és olvasgass.. Körülbelül 6 könyvnek megfelelő weboldalt, cikket, könyvet tanulmányt olvastam el mire megértettem ,hogyan működik. Ami nekem működött, neked nem biztos ,hogy fog. Ki kell tapasztalnod. Ha valóban egészségesebb fittebb ember szeretnél lenni.. Ha csak "nyárra jól akarok kinézni" típus vagy , akkor hagyd az egészet becsapod magad, meg másokat is .
Jaja, még a gyk is tele van szálkásítással foglalkozó infókkal. Egy időben, amikor ide jártam, napi 3-szor olvastam leírva dióhéjban, mi az, de rá is lehet keresni, minden testépítéssel foglalkozó oldal ír ilyeneket, akár gyökeresen különbözőeket is, van, aki sok zsírral és kevés étkezéssel szálkásít, van, aki pont nem... A tipikus szálkásító étrend ez utóbbi, de nem vagyunk egyformák, van, aki nagyon kiakad tőle kicsit is hosszabb távon (én pedig 2 napig sem lennék hajlandó rá).
A személyre szabott étrendben hiszek, nem abban, hogy valaki lustán jön, s más majd dolgozik neki egy csomót, hogy összeállítsa az étrendjét, kissé vakon, hisz nem ismeri a delikvenst. Mind emberek vagyunk, a testünk működésében sok közös van, de azért vannak különbségek, plusz a legjobb étrend se ér semmit, ha az adott személy nem tartja be, mert unja, nem ízlik neki, nem passzol a munkarendjébe vagy ilyesmi.
Korábbi hozzászólásomat javítanám
" Súlyzós edzést ajánlok heti 3-4 alkalommal + heti 4-5 alkalommal aerob jellegű edzést 35-40 perceseket".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!