Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mai napra ennyi kcl bevitelt...

Mai napra ennyi kcl bevitelt számoltam jó lesz így?

Figyelt kérdés

1440 kcl a napi keretem, 65,5 kiló vagyok 158 cm magas és 55 kilóra szeretnék lefogyni heti fél kilós fogyással.

72 gramm fehérjéből teljesítve lesz 126 gramm fehérje.

180 gramm szénhidrátból 99 gramm szénhidrát lesz teljesítve.

48 gramm zsírból 45 gramm zsír lesz teljesítve.

Főtt csirkecomb, tojás, túró,sárgarépa, petrezselyem gyökér. paradicsom,fokhagyma,rizsből álló étrendből.

1328 kcl összesen.

Szerintetek ha minden nap hasonló ételeket eszek nem lesz szénhidrát hiányom?

Cukros lisztes ételeket kerülni szeretném, mert eddig drasztikus mennyiségeket ettem belőlük kb háromszorosát a megengedettnek.

2015. márc. 31. 07:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én a helyedben 50g körül tartanám a szénhidrátot, és emelnék a zsíron. Ez valószínűleg jobban esne, több energiát adna, de persze neked kell megtapasztalnod.

Amire figyelj, hogy alacsony szénhidrát mellett célszerű alacsonyan tartani a fehérjefogyasztást is. Legalábbis ha problémákat kezdesz tapasztalni, akkor célszerű lesz csökkenteni a fehérjén és emelni a zsíron.

Lehet, hogy 100g szénhidrát mellett ilyenre nem kell figyelned, csak ha lecsökkentenéd 50-re, de minden esetre figyelj oda a testedre, közérzetedre.

2015. márc. 31. 08:07
 2/13 anonim ***** válasza:

A fehérjét ne csökkentgesd sehova. Azt emeld meg inkább. minimum 110-120 grammra.

A maradék kcalt pedig oszd el zsír és CH között, de azt neked kell kitapasztalnod miből mennyit, mert minden szervezet más és más.

És ahogy van az egész kcalt emeld meg legalább 1600-ra, mert gyanítom ez így alapanyagcsere közelében van. Nyugi úgyis fogyni fogsz.

Én mondjuk 120g fehérjével 150g chval és 55-60 g zsírral próbálkoznék először.

2015. márc. 31. 20:46
 3/13 anonim ***** válasza:
126 g fehérjét megevett. Ez gyakorlatilag 2g/ttkg egész (zsíros) testtömegére vonatkoztatva.
2015. márc. 31. 20:55
 4/13 anonim ***** válasza:
ja tényleg. én csak a 72-t figyeltem.
2015. ápr. 1. 01:15
 5/13 anonim ***** válasza:
Én mindig benézem az életben az ilyen apróságokat, most pont nem. Nagy elmék bizonyára nem a legkisebb apróságokat figyelik :D
2015. ápr. 1. 01:20
 6/13 A kérdező kommentje:

Ma reggel úgy ébredtem mint akinek kiszívták az összes energiáját éjjel.

Ez mivel magyarázható?

Valamit rosszul csináltam?

Azt mondják hogy fehérjét azért kell enni többet hogy fogyáskor ne izomból veszítsünk, mivel a fehérjét ne termel a szervezet elő, ha valaki keveset eszik ilyenkor akkor a saját testéből használja fel.

Vagy rosszul vagyok informálódva?

2015. ápr. 1. 06:57
 7/13 anonim ***** válasza:

Valóban van ilyen elmélet. Ezt cáfolja sok ember, aki nem eszik sok fehérjét és mondjuk vega, vagy nem vega de szimplán nem eszik sok fehérjét..

És alátámasztja sok tényleg csoffadt izomzatú fogyózó, bár összességében... szerintem ez is életmód kérdése.

Aki nem edzi az izomzatát, annak amúgy is gyengülni fog, aki használja annak azért megmarad. Ezért nem kellene nagy kalóriadeficitet tartani.. illetve ha nem eszünk sok szénhidrátot, a glukagon is védi az izmokat egyébként.

De amit hallottál az alapvetően igaz, csak azt is át kell gondolni, ha 'éhezik' a szervezetünk és fehérjét éget (cukorrá alakít) akkor a megevett fehérjét is elégetheti aztán a többi hiányt fedezheti zsírból (fogyás) és saját testi fehérjéből is. Ezért biztonságosabb elvileg a ketózis, mert akkor sokkal jelentősebb a zsírbontás mint a fehérjebontás, a saját szöveti fehérjék is biztonságban vannak.

Mindez csak 'elmélet', van aki ezt követi van aki azt, van kinek ez jön be van kinek az.

A reggeli energiahiányt sajnálom. Mit csináltál este, a szexnek fel kellene töltenie de ha nagyon sokáig tart akkor azért lehetsz fáradt :D

Még ha keveset is eszik valaki, reggel nem kellene energiahiányosan ébredni, ezt gondold át hogy mi lehet.. és egyél több zsírt ha minden más makrót ennyiben is hagysz.

2015. ápr. 1. 08:11
 8/13 A kérdező kommentje:

Én minden nap így ébredek, alig bírok járni, erőm nincsen, mintha elsorvadtak volna egy éjjel az izmaim.

Aztán 1 óra másfél és magamhoz térek, be lendülök.

Igaz kávét is szoktam inni de azt sem rögtön, fél óra eltelte után.

Diéta miatt ez csak erősödött.

Lehet hogy valami vitamint kéne szednem.

2015. ápr. 1. 08:55
 9/13 anonim ***** válasza:

Sok zöldségevés mellett is. Vagy vérkép vizsgálat alapján (magnéziumszint?) vagy próbaszerencse alapon egy testépítő nagy dózisú multivitamint.

De ez az ébredés utáni állapot valahogy sehogyan sem hangzik jól, persze ez már egészség kérdés.

2015. ápr. 1. 09:08
 10/13 anonim ***** válasza:

"Lehet hogy valami vitamint kéne szednem."

Hát, az biztos! Amikor írtad a felkeléskori gyengeséget, egyből a pantoténsav-hiány jutott eszembe.

Amúgy NE félj a szénhidráttól! A világ vezető egészségintézete személyes ajánlása a számomra - aki az őáltaluk elvégzett DNS teszt alapján fokozottan érzékeny a szénhidrátra (vagyis jobban hízok tőle mint mások) - 1200kcal-os diétával 120g szénhidrát.. Szóval szerintem jó neked az a 180g! Arra figyelj oda, hogy soksoksoksok zöldség legyen! Meg mozogj!

2015. ápr. 14. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!