Olvasgatom, hogy fogyókúra idején is érdemes és kell is zsíradékot enni. Ezt mivel vigyem be a szervezetembe? Pl. Használjak olívaolajat egy tojásrántottához? Vagy hogy kell elképzelni a zsíradék bevitelt? És mennyi az ajánlott?
Jó az olívaolaj, de jó a napraforgó is. A zsír sem a kalória miatt nem ajánlott, hanem szív- és érrendszeri megbetegedéseket okozhat.
Kalóriára az összes olaj/vaj/zsír kb. ugyanannyi.
Használj olajat, de minél kevesebbet.
A tojásban eleve van zsiradék, én csak akkor teszek hozzá, ha a serpenyő vagy aktuális ízlésem szerint kell :)
Én a fogyókúrásabb napjaimon olyan 60% zsírt viszek be (kalória százalék), tojásban, olajos magvakban, kókuszzsírban :) A zöldségeket is zsírban sütöm, a magkenyerem is közel 80%-ban zsír (de elég száraz hatású ahhoz, hogy erre még simán lehet rakni plusz vajat vagy valamit)... De ha nagyon kevésnek tűnik számomra a zsírbevitel, akkor ehetek kókuszzsírral kevert darált mogyorót pár szem piros gyümölccsel (a kedvenc ketogén desszertem) :D Az már ott van a szeren.
Persze sajtot is ehet az ember vagy pl. lazacot vagy más zsíros húst...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!