Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Életmódváltás, de hogyan?!...

Életmódváltás, de hogyan?! (Többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok.

23 éves lány vagyok, 173 /99.

Már egy ideje "áttértem" az egészséges táplálkozásra. Sok zöldség, gyümölcs, naponta 5x étkezés (ez sajnos gyakorlatban nem mindig jön össze, de igyekszem betartani), edzés (futás, súlyzós).

Azt szeretném, ha a fogyásom a leggyorsabb ütemben haladna, de egészséges keretek között. Neten annyi dolgot találtam már erről, hogy fogalmam sincs melyiket kövessem.

Legújabb a fehérje diéta amit találtam. Lényege (bár gondolom sokan ismerik): hal, csirkemell, pulyka, light tejtermékek, zöldségek, tofu, gyümölcs maximum délelőtt.

Ez mennyire egészséges és hatásos?

Illetve honnan tudom hogy melyik ételt mikor kell ennem? Melyiket edzés előtt, estére, reggelire. Itt is számolgatni kell a tápanyagokat? És ha igen mennyi kell belőlük?!

Eddig reggelire zabkását ettem gyümölcsökkel, mert azt olvastam hogy reggelire kifejezetten jó, de a fehérje diétába nem hiszem hogy beleférne a szénhidrát miatt.

Eddig is számolgattam a kalóriákat, kb napi: 1500-1700 kcal, fehérjéből csak 50g, mióta figyelek rá, azóta 150 is összejött, zsír 30-40g, szénhidrátból 200g (amit soknak találok)

Nagyon megköszönném ha adnátok tanácsokat, vagy ha csak a témában valami olvasnivalót, amit érdemes követni, az is sokat segítene :)

2015. jan. 22. 15:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Félúton eluntam magam, míg olvastam amiket írtál.

Nem azért mert unalmas vagy.

Azért mert ha jól értem az írásodból akkor nem csak nyaralásra akarsz lefogyni hanem életmódot akarsz változtatni.

Nem hiszem hogy egy életen keresztül be lehet tartani ezt az állandó szabályokkal felállított étrendet. Nem normális ennyire megszállottan beszabályozni az életed.

Amígy tart maga a fogyás időszak, esetleg arra figyelhetsz, hogy BMI-d alapján ne fogyassz több kalóriát mint kéne, de azt se túl megrögzötten.

Egyszerűen csak egyél egészségesen (a clean-eating a legjobb, már magyarul is vannak cikkek róla) és maradj a mozgásnál.

Előbb utóbb le fogsz fogyni. Persze lesz stagnáló időszak is, olyankor esetleg érdemes kicsit változtatni a mozgásformán, de nem kell kétségbe esni.

Szóval az én tanácsom hogy ne mélyedj bele ennyire, mert ezt úgysem fogod tudni fenntartani egy életen át, és ha ehhez hozzászoktatod a szervezeted egy időre, akkor ha utána visszaállsz a normális, szimplán egészséges étrendre, az megint egy durva változás lesz neki és nem biztos hogy tudja tartani a lépést.

Ne vidd túlzásba!

2015. jan. 22. 19:00
 2/3 anonim ***** válasza:
Igaza van az előttem, szólónak, nem ilyen olyan diéta kell, hanem rendes életmódváltás. Kezdtem megörülni mikor írtad hogy napi 5x eszel, gyümölcsöt, zöldséget, meg mozogsz, mert azt hittem egy újabb koplalási "diétával" áll elő Te is, de szerencsére nem, de mikor felhoztad a fehérjediétát. Ahh, igen ez még is csak a Fogyókúrás kategória, az ember itt nem is várhat mást. Folytasd ugyanazt az egészséges életmódot amit elkezdtél, szénhidrát (természetesen a lassú felszívódású), mehet délig, délután már inkább csak fehérje legyen. Zöldséget bármikor ehetsz. Sőt, jó ha minden étkezésed tartalmazza is.
2015. jan. 25. 18:50
 3/3 A kérdező kommentje:

A fehérje diéta alatt nem valami hülyeséget értettem, hogy akkor csak hús, meg tejtermék, és mást nem is ennék.

2. hozzászóló, végül is ugyanarról beszélünk: reggelire lassú szénhidrát, délelőtt gyümölcs, délután fehérje, amúgy sok zöldség, jó zsírok, tejtermékek.

Az biztos, hogy annyira nem fogok rágörcsölni a dologra. :)

Köszönöm a hozzászólásokat :)

2015. jan. 25. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!