Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Miután lefogytam, hogyan...

Miután lefogytam, hogyan tudnám tartani a súlyomat? Hízós típus vagyok.

Figyelt kérdés

Szóval futok,most akarok kezdeni kondiba járni, teljes kiörlésű dolgokat eszem kifli kenyér meg ilyenek helyett,na meg csirkemell,zöldség, rizs,túró, szóval minden ami diéta alatt jó.

Még kb 10kg van hàtra a kívánt célig.

Nem szeretnék örökre csirkén és rizsen élni, persze nem rohannék egybõl a mekibe se,dw azért hiányoznak a jó főtt kaják ,és hogy este ne csak egy kis túrót egyek meg joghurtot,hanem akkor is valami rendes kaját.

Valaki segítene, hogy hogy álljak majd vissza a rendes étrendre, hogy ne hízzak vissza? Mert mozogni tervezek utána is,az alap.

2015. jan. 15. 13:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ha változtatsz az étrendeden , és korábban elhagyott dolgokat visszaveszel, sanszos, hogy valamennyit hízol.

Ezért mondják, hogy tartós eredményt nem fogyókúrával, hanem életmódváltással lehet elérni. Meg kell tartani az étrendet, a sportot. Előbbit érdemes eleve úgy összeállítani, hogy ne szenvedj hiányt semmiben.

2015. jan. 15. 13:11
 2/13 A kérdező kommentje:

Nem szenvedek hiányt, tényleg, szeretem a csirket,a zöldségeket, próbálok változatosan étkezni, mozgok is. Hat is,mert lement már egy csomó felesleg,és formasodtam.

És nem az egészségtelen kajákra vágyom, de szeretem a jó házi kosztot.

Legyen az egy rakott karfiol, porkolt ,bolognai,rántott dolgok,krumplipüré.

Egyik sem a dietas kategoria.

De ezekről nem szeretnék örökre lemondani, csak azért, hogy nehogy visszahízzak.

Ha tartom,hogy heti pár alkalommal futok,és a pékárut továbbra is mellőzöm, mert azok vannak tele szénhidtráttal,akkor csak nem fog visszajönni olyan sok,nem?

És nem úgy gondoltam,hogy na,lefogytam,holnaptól eszek mint az állat mindent össze vissza,hanema kalóriaszintet apránként visszaemelni a normális 2000kcal/napra. Így jó lenne? Ez érdekelne..

2015. jan. 15. 13:19
 3/13 anonim ***** válasza:

"hogy este ne csak egy kis túrót egyek meg joghurtot,hanem akkor is valami rendes kaját."

Ha vacsira csak így ettél, akkor sanszos, hogy alullőtted a kalóriaszükségleted. Tehát éheztél. Ha nem is mindig, néha, vagy bizonyos étkezéseknél.

A kalóriabevitelt emelheted akármilyen óvatosan, a képlet egyszerű: ha több kalóriát viszel be, akkor vagy többet igyekszel elégetni (sport), vagy a különbözet rajtad marad.

2015. jan. 15. 13:23
 4/13 anonim ***** válasza:
Egyébként alkalomadtán beleférnek a kedvenc kajáid, amiket írtál.
2015. jan. 15. 13:24
 5/13 A kérdező kommentje:

Esténként kb 100 gramm túrót eszem,light joghurttal összekeverve.

Tudom,higy abban is van cukor, de nem birom magában megenni.

Ez ígyösszekeverve azért estére jól szokott lakatni,de valami könnyed főtt kaja,ami kisebb adag jól esne.

És nem a csirke, azt is szoktam este enni.

2015. jan. 15. 13:26
 6/13 A kérdező kommentje:
Amúgy koszonom a válaszodat!
2015. jan. 15. 13:27
 7/13 A kérdező kommentje:

Mert az a baj,hogy soha nem voltam ennire kitartó még hogy lefogyjak,meg próbáltam a lehetô legtöbb infot összeszedni az ilyen dolgokról.

És azért merült fel bennem ez a kerdes,mert ugye most kalória mínuszban vagyok,hogy fogyjak,tehát nincs meg a napi 2000kcal amit a normálisnak mondanak.

De ha lefogytam,és szépen lassan visszaállok a napi 2000-re,ami ugye eddig több volt biztos,mert valahogy meghíztam, akkor is vissza fogok hízni?

Mert akkor csak a fogyokuras napi bevitelemhez képest leszek pluszban,nem a normalis napi bevitelhez képest.

Szóval erre vonatkozna a kérdés,csak most fogalmazódott meg bennem érthetôen.

2015. jan. 15. 13:31
 8/13 anonim ***** válasza:

A mostani beviteledhez igazodik a mosatni súlyod. Ha ezen emelsz, a súlyod követi. Logikus, nem? A súlyod normál kalóriabevitelhez illően normális határon belül marad, de a mostanihoz képest nagyobb lesz. Nem azt mondom, hogy szétfolysz, de 2-3 kiló minimum.

Egyébként pedig ez a 2000 kalória egy irányadó szám. A szükséges kalóriamennyiséged kortól, nemtől, magasságtól, egészségi állapottól és napi aktivitástól függ. Simán lehet, hogy neked nem 2000. Ezt csak új tájékoztatásul mondom.

A sok jojó effektussnak áldozatul eső ember pont így gondolkodik, mint te. Hogy ez az étrend csak addig lesz, míg lefogyok, aztán eresztünk az gyeplőn. Ez mindenképp hízáshoz vezet. Sokan nem is tudják megállni, hogy visszazabálják magukat az eredeti méretükre. Ezt elhatározni most szép dolog, kivitelezni nehezebb. Én is jojóztam már. Ha szerencsés vagy, és kiderül, hogy vasfegyelmed van és az alkalmankénti bűnözés ellenére se esel vissza, szerencséd van, de megkaphatod, hogy elszalad veled a ló, mert túl nagy lesz a kísértés.

Ezért van az, hogy fogyás alatt is olyan étrendet kell kidolgozni, amit akár örökké tartani tudsz. Bele kellett volna kalkulálnod az esetleges bűnözéseket, pörköltöt (nem ész nélkül de mondjuk fél tányérral, heti egyszer, vagy bármi). Úgy lehet, hogy lassabban fogsz valamivel és lehet, hogy 3-4 kilóval kevesebbet fogysz a végére, viszont soha többé nem kell változtatnod a dolgon. Így, hogy engedsz magadnak szabadságot, könnyű megszokni a dolgot, és tartósabb az eredmény.

Én személyes tapasztalatból ezt javasoltam volna neked a diétád elején.

2015. jan. 15. 13:41
 9/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm,akkor még most próbálok majd "lazítani" az étrenden, és meglátjuk, bevalik-e.
2015. jan. 15. 13:50
 10/13 anonim ***** válasza:
Oké, sok sikert!
2015. jan. 15. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!