Ha mindenki más igen, én miért nem fogyok még mindig ettől a módszertől?
A mozgás segít és kell is az egészséghez valamennyi, de természetesen az ember fogy nélküle is. Extrém eseteket kivéve egyszerűen kalóriadeficit kell.
Kérdező, még az extrém szénhidrátmegszorítás sem fogyaszt automatikusan, számítanak a kalóriák. Én ennél szénhidrátszegényebben étkezve sem fogytam, amíg nem vezettem be egypár személyre szabott egyszerű
trükköt :) Viszont Te kalóriából se vihetsz be sokat, az alapján, amit írtál. Elvileg fogynod kéne. Egyszer kiszámolhatnád egy tipikus napod kalóriatartalmát (s akkor már a makrotápanyagokat is), pontosan, őszintén. Bár elég sokat kell csalnod ahhoz, hogy ebből túl sok kalória jöjjön ki.
A borsótól pedig ne félj. Én is szeretem, jó cucc. Szomorúnak tartom, hogy ártatlan zöldségektől elijesztik a nálam jóval befolyásolhatóbb embereket (jó vagyok benne, hogy szembemenjek a mások fejében elhelyezkedő étkezési szabályokkal, ha nem passzol hozzám), akik még csak nem is ketogéneznek. Miért jó, ha a borsó cukra helyett a zabpehelyben levő összetett cukrot eszed, nem értem, főleg, hogy ez utóbbi jóval több, hacsak nem kifejezetten zöldborsófőzeléket eszel, de emberes adagot...
Ne egyél olyat, amit utálsz :(
Amúgy teljesen jókat eszel, csak nekem túl kevésnek tűnik (amitől még fogynod kéne, max. lassulna az anyagcseréd is, de az akármennyire azért nem tud), s ha nem eszel sok tojást, akkor vigyél be zsírt is, mert kell. Változtass valamit, hátha történik valami. Szerintem tedd élvezetesebbé az étkezésed, azzal mindenképpen nyersz.
Nem igazán értem, mi ez a zöldségüldözés újabban a gyk-n... Szerintem a legjobb, ha annyit eszem belőle, amennyit csak akarok :) Fél kiló elég kevés, ha épp olyanom van. Hogy kinek árt, ha megeszem pl. egy kiló zöldséget, amiben az én esetemben tipikusan max. 30g szénhidrát van, fel nem fogom.
Azzal egyetértek, hogy a csirkemell lehet több is, bár lövésem sincs, egy vékony szelet mennyi, én nem eszem ilyesmit soha.
Az a durva, hogy test alapvető működéséről, összetett cukrokról beszéltek, amikor felteszem, fogalmatok nincs, mi az a cukor... :DDDD
A cukrok olyan anyagok, amelyeket a növények fotoszintézis útján állítanak elő, amelyben hidrogén és az oxigén aránya 2:1 (H:O irányban számolva). Innen a anno őket a szén hidrátjainak gondolták őket.
A cukrok olyan anyagok, amelyek erélyes vízelvonószerrel (legtipikusabb példa a tömény kénsav) vagy hevítéssel vízre és szénre bonthatók.
A cukor alatt a köznyelvben mono- és diszachariok kristályait érjük.
Monoszacharidok a legegyszerűbb szénhidrátok, nem bonthatók egyszerűbb cukrokká savas hirolízissel.
A diszacharidok (és oliszacharidok) ÖSSZETETT SZÉNHIDRÁTOK, amelyek viszonylag kevés moszacharid molekulából épülnek fel.
Vannak még ezenkívül poliszacharidok, amelyek bonyolult szerkezetű óriásmolekulák, nagyon nagy számú monoszacharid molekulából tevőnek össze.
Amúgy... A kérdezőnek pedig azt javaslom, hogy egyrészt ne a "Azért csinálom, mert FOGYNOM KELL!" hozzáállással csinálja, hanem úgy, hogy "Azért csinálom, mert egészséges akarok maradni!"
Fogyashoz almaecet..! ;) bevalt .
Es nem tartottam be a fent emlitett etkezesi szabalyokat; ki hogy itel,de ezzel az olcso szerrel siman le lehet fogyni.Meg a szomszed csajnak is sikerult :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!