Fehérje diéta/szénhidrátszegény diétához ajánlanátok köreteket? L/22
Nem fanatikus diétába akarok kezdeni. De fokozatosan egyre kevesebb szénhidrátot bevinni és több fehérjét.
A hal, szárnyashús rendben van, a tojásfehérje és a túró is.
De köreteket nem tudok kitalálni, a rizst ajánlották ami még ha szénhidrát is, de nem hizlaló vagy mittudjam én, folyton zöldséget venni köretnek?
Nem tudok semmit kitalálni :/
Az ember legalább félig zöldségevő. Igen, folyton zöldség a köret.. ez az élet :)
Itt van egy pár tipp, amik ch szegények is..
Saláták, káposzták, elmennek a gyökérzöldségek is (s.répa; f.répa; pasztinák; zeller stb.)
A túró tök ch szegény, csak mégis anabolikus. Úgy egyébként (azaz tud hizlalni, fogyást lassítani).
Just sayyyyin'
káposzta saláta, cékla saláta, mexikói köret, párolt lila káposzta, köles,
zöldségmártás, paradicsom püré, lecsó-pl főtt húshoz
spenótkrém,almaszósz
Sok zöldség és fűszer és elkészítési mód van, hogy lenne unalmas a zöldség? De ha az, akkor ne egyél köretet, nem előírás. A rizs az durván szénhidrátos, bár ha nem kifejezetten alacsony szénhidrátbevitel a cél, akkor valamicske beleférhet, főleg, hogy elég laktató tud lenni. A Te diétád, Te döntésed. Ja és zöldséggel kevert rizs/köles is mehet, az legalább kicsit (vagy nagyon) a zöldség felé tolja az arányt :) De akár magkenyeret is lehet enni húshopz, sajthoz, ilyesmihez.
Írok azért a kedvenc köret típusú zöldségételeimről.
Sült kínai kel, római köménnyel. Még a manapság már elég ritka ketogén napjaimba is passzol (ahol a karfiol már túl szénhidrátdús, nekem a zöldségből sem elég pár falat) és nekem nagyon ízlik, gyorsan is elkészül, mert lágy kis növény, pucolni se kell, csak felvágni :)
A szerecsendiós, répás, hagymás karfiolpüré is finom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!