Rengeteg zöldség?
SzénhidatMENTES diétát NEM lehet tartani, mert gyakorlatilag MINDENBEN van szénhidrát.
A zöldségfélékben viszont aránylag kevés a kalória, ellenben igen laktatóak - ezért jók fogyókúrára.
A rengeteg annyit jelent, amennyi beléd fér, mert sokkal elöbb leszel tele, mint hogy jelentös mennyiségü kalóriát fogyasztanál velük.
A zöldségek értelmes táplálékok, ennyiről van szó.
Jó hozzá gondolni, hogy a rengeteg zöldség mellett zsírt és fehérjét, tehát húst/tojást is kellene enni.
Ez így a legegyszerűbb, legalapabb táplálkozás.
Hú, hát én pl. simán megeszek egy zacskónyi mexikói mixet (500 g), ha nagyon belendülök. :D
Párolva, natúr (tehát nem vajon párolom, semmit sem teszek hozzá).
Szénhidrátmentes diéta, ahogy írta az első, gyakorlatilag nem létezik, legalábbis rohadt nehéz elérni (böjt, esetleg pár élelmiszerfajtával), na abban természetesen nem lehet zöldséget enni, mert az szénhidrát.
Igen alacsony szénhidrátbevitelt jelentő diétánál is vigyázni kell a zöldségekkel, a szénhidrátdúsakkal különösen, azokból viszonylag kevés is kimeríti a napi keretet.
A normál emberhez képest mérsékelt, de még mindig elég magas szénhidrátbevitelnél (itt ezt szokták szénhidrátszegény diétának nevezni, fogalmam sincs, miért, 160g nekem nem kevés, akárhonnan is nézem) csak a nagyobb mennyiségű, nagyon szénhidrátdús zöldségek jelenthetnek csak "veszélyt", illetve a többi szénhidrátforrás.
A "rengeteg zöldség" szubjektív kifejezés. Ha én használom, az több kilót jelent és van benne kalória rendesen, igaz, ezek egy része zsírból jön, ami a zöldségételemhez járul. De pl. sütőtökből elég rendesen tudok kalóriát meríteni...
Nem tudom, mások hogyan működnek, az én testem jobbára tisztában van a kalóriákkal, nem lehet becsapni egy nagy halom zöldséggel. Jóllakat, de rövid időre. Ehetek igen tömény (5-700 kcal/100g) és igen lightos dolgokat, a végeredmény nem lesz nagyon különböző. Energiával működöm, nem illúziókkal, ez van. Nem mindegy jóllakás szempontjából sem, hogy mit eszem, de ha kevés az energiabevitel, jelentkezik az éhség.
Én is bírnék sokszor, csak szekálnak. :)
Amúgy nem magában eszem, általában zacskóban sült fűszeres csirkemellhez (kb. 100-150 g)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!