Abbahagytam a dohányzást immár 4 hónapja. Rohamosan hízni kezdtem, lassan 6 kg-mal vagyok nehezebb. Az étrendem pontosan ugyanolyan, mint előtte: kis adag ételek, rengeteg zöldség és gyümölcs, semmi hízlaló. Teljesen kétségbe vagyok esve. Mit tegyek?
En is ebben a helyzetben voltam. Annyi kulonbseggel, hogy en babat szerettem volna, azert szoktam le a dohanyzasrol. En eleg rossz evo vagyok/voltam, akkor sem ettem tobbet, amikor mar nem dohanyoztam. Ennek ellenere elkezdtem hizogatni. Mire teherbeestem mar 5 kilo volt rajtam... Remek.
Nem irtad, hogy nalad mi a helyzet ilyen teren, de nalam a hizast a lelassult anyagcsere okozta. Gondolom nem kell reszleteznem, hogy a reggeli es a delutani kave egy szal cigivel milyen hatast is valtott ki belolem korabban, nah, ahogy leraktam a cigit a napi ketto helyet orultem ha hetente ketszer meg kellett latogatnom a mellekhelyiseget ez ugyben. Tehat ami bekerult, az bent is maradt nagyreszt.
Ha nalad is ez a helyzet, akkor nagyon fontos, hogy igyal sokat. Ne cukros uditot, hanem lehetoseg szerint sok-sok vizet.
Masodik lepeskent vigyel be olyan dolgokat, amitol kicsit felgyorsul, rendbe jon az anyagcsered. Mindenfele teakat arulnak ezzel a cellal, en ezeket nem mertem kiprobalni, mert akkor mar minden honapban abban biztam, hogy terhes vagyok, akkor meg nem szabad ilyesmit inni.
A masik megoldas az az, hogy naponta tobbszor eszel kis adagokat, rengeteg zoldseg, gyumolcs. Ez is meghozza a hatast.
Nem tudom, hogy mennyi ido kell ahhoz, hogy rendezodjon az anyagcsere. Meg csak sajat magammal sem tudok peldalozni, mivel nekem akkor javult a helyzet, amikor teherbe estem. De az egy mas allapot sok szempontbol, emesztes szempontjabol meg kulonosen, szoval ahhoz hasonlitani nem lehet.
Szules utan ismet kegyetlen volt a helyzet, visszaallt minden a terhesseg elotti nem dohanyos idoszakira, erre a megoldast nekem a 90 napos dieta jelentette. Sokan ellenzik, en meg halat adok erte. Az is jo, hogy fogyok vele, de szamomra a legtobbet az a velejaroja jelenti, hogy ismet normalis az anyagcserem, meg a szules kozben keletkezett aranyereim is megszuntek (bocsi, sejtem, hogy ez nem erdekel, de ha engem valaki a dieta elonyeirol kerdez, akkor nekem ezek allnak az elso helyen, majd ezt koveti az, hogy mellesleg fogyogatok is vele).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!