Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Miért van az, hogy sok rostot...

Miért van az, hogy sok rostot fogyasztok és mégis megáll bennem a sz. R?

Figyelt kérdés

Leírom egy napi menümet:

Reggeli 2-3 tojás, pár karika kolbász, 2 paradicsom

Ebéd 40-50 gramm rizs (nyersen mérve), sült csirkecomb

Uzsonna 5-6 szilva héj nélkül vagy sárgabarack

Vacsora 2-3 tojás, pár karika kolbász 2 tányér zöldségsalátával (fejes saláta, s.répa, paradicsom, uborka, paprika, só, bors, kókuszolaj)

Napi 3 liter vizet iszom az 56 kilómhoz.

És ilyen paleos hülyeséggel legyen szíves kíméljen mindenki, hogy a rizs miatt van. Mikor szénhidrátot ettem szénhidráttal nem volt ilyen gondom....

2013. aug. 12. 23:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
84%
Igyál a reggeli mellé egy bögre tejes kávét. Ilyen kis mennyiségben egyáltalán nem ártalmas, és segít elindítani a reggeli rituálét.
2013. aug. 13. 11:30
 12/21 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem a zsír, aminek ugye én is halálos ellensége voltam.

Egyszer 1 keserűsós méregtelenítést csináltam, /Ez brutál, de nem ártottam vele/ Az utolsó adag keserűsó mellé 1 dl olajat meginni, és 4 órát feküdni, nem mozogni. /tehát az olaj, /most a zsír/megtette a hatását. Dolgozott. Másnap reggel, -ha nem írták volna, mit fogok látni a wc-n- biztosan dobok 1 hátast..Iszonyú. Persze, utána gyengus voltam, de az a zöldes valami...szóval remélem segít a több zsír.

2013. aug. 13. 11:41
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg ez nem mindenkinél jön be, de nálam a kávé perceken belül meg szokta oldani az amúgy nem létező problémát. Merthogy soha nincs se székrekedésem, se hasmenésem, semmitől. Rengeteg zöldséget és sok zsírt eszem. Gyümölcsöt keveset, egyszerűen nem kívánok sokat, de azt a picit mindennap :) (A dinnye kivételes dolog, azt kilószámra tudom enni.) A szénhidrátfogyasztásom mérsékelt.

Nem tudom, nálad mi lehet a gond, az étkezésed mellett rendben kéne lennie a dolognak :-/

2013. aug. 13. 12:42
 14/21 anonim ***** válasza:
72%

Megint születtek okosságok. Diétázz zsírral meg fél kiló cukorral nehogy székrekedésed legyen... :D

Inkább a legalább másfélszer ennyi fehérjét és szénhidrátot (zab,rizs,gersli, hüvelyesek) kéne fontolóra venni mert tényleg keveset eszel így utána számolva.

Az hogy nem emészted meg rendesen a kaját és rossz tápanyagokat viszel be, csak azért hogy elmúljon a székrekedés, legfeljebb viccnek jó.

A telített zsíron meg egyébként lehetne csökkenteni a telítetlen javára, a lenmagot is jónak mondják székrekedés ellen.

2013. aug. 13. 13:29
 15/21 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó a cukorról nem volt szó,csak a zsírról míg előbbi káros utóbbi nélkülözhetetlen a szervezet normál működése szempontjából.
2013. aug. 13. 14:12
 16/21 anonim ***** válasza:
60%
Nézzetek már utána könyörgöm egy megbízható forrásnál hogy mik az ajánlott élelmiszerek napi szinten.És az olaj amúgy is csak olaj nem olyan jó mint a zsír inkább bolygatja a jó emésztést,mint használna.
2013. aug. 13. 14:16
 17/21 anonim ***** válasza:
84%

Mi neked a megbízható forrás? gondolom a paleós tényes okosságok.

Az esszenciális telítetlen zsírok nélkülözhetetlenek, nem tudja őket előállítani a test, de a telített zsírokat nagy mennyiségben raktározzuk és a szénhidrátok egy része is azzá alakul. Senki nem vitatja hogy a zsírbevitel fontos, de a telített zsírok bevitelét nyugodtan lehet mellőzni egy diéta erejéig. Nagyon hatásos módszer nézd meg a testépítőket. Ezzel szemben a kérdező tojást, kolbászt meg combot eszik, és ez nektek nem elég zsíros. Hosszútávon az a jó ha egyensúlyban van a telített - telítetlen zsír, diétázni is lehet így is. De most a szorulás szempontjából teljesen lényegtelen hogy az emésztőrendszer után milyen élettani hatásai vannak a zsírnak, úgyhogy hiába szajkózzátok hogy fontos. Csak rá kéne keresni a gugliban, mindenhol azt írja hogy a székrekedést gyakran a zsíros táplálkozás okozza.

Kis mennyiségű jól emészthető táplálék esetén normális hogy nagyon kevés, ritkább a széklet. Az hogy rosszul emészthetővé tesszük a ballasztanyagot, rengeteg zsírral vagy egyéb módon, hogy több székletünk legyen ,egyszerűen ökörség.

Remélem ez így már érthető. A zsír elősegíti a mennyiségileg több és zsírosabb székletet, de nem a lazábbat. Úgyhogy nem jó megoldás.

A zsírok aránya túl magas, kalória megoszlás alapján ebben az étrendben a fehérje durván 20% a szénhidrát 30% a zsír meg 50% . De az egész mennyiségileg kevés. A jó kalória megoszlás kb úgy nézne ki hogy fehérje 30% szénhidrát 40% zsír 30%.

2013. aug. 13. 17:01
 18/21 A kérdező kommentje:

Hű, mennyi válasz...Mindenkinek ment a zöld kéz.

"Mikortól eszel így? Csak mert amikor átáll valaki egy rostdúsabb táplálkozásra, akkor egy ideig szorulása lehet. De csak 1-2 hétig, aztán megszokja a bélrendszered."

Előtte a zöldség helyett inkább gyümölcsöt ettem, szóval a rostok megvoltak...Ja nem, mert reggelire sokx zabkását ettem. A fenti étrendet kb. 3 hete csinálom. Fogyni si szeretnék, persze, de elsősorban a sok kapott tojás miatt eszem így :D

Kávés ötlet: sokat kávézom, naponta 2-3 forrázottat és igen, tényleg serkenti egy kicsit a dolgot, de most ez se használ :)

"Inkább a legalább másfélszer ennyi fehérjét és szénhidrátot (zab,rizs,gersli, hüvelyesek) kéne fontolóra venni mert tényleg keveset eszel így utána számolva. "

Kíváncsiságból megnéztem pár napi menümet. Fehérje 90-100 gramm - ch 70-80 - zsír 50-70 gramm között. Fehérje szerintem épp elég, de talán tényleg beiktatok egy zabkását is....

"Ezzel szemben a kérdező tojást, kolbászt meg combot eszik, és ez nektek nem elég zsíros. "

Na már épp akartam írni :D

Amúgy nem olyan durva a helyzet, most kb. 2 naponta kell mennem, de előtte naponta. Ma zabkását reggeliztem és most nyomtam be gy fél kg gyümölcsöt, meglátom, mi lesz :D

2013. aug. 13. 18:09
 19/21 A kérdező kommentje:

"Sör+tej+dinnye!És elszállnak az eféle gondjaid! :-D"

Na jól van XDDD Hát kösz XD

2013. aug. 13. 18:10
 20/21 anonim ***** válasza:

tízóraira joghurt, pár szem aszalt szilva, korpovit keksz

vacsora túró kaporral

2013. aug. 13. 23:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!