Zsírral is lehet fogyózni?
Tehát vissza jutunk az első hozzászóláshoz: megfelelően alacsony kalóriabevitel kell
- kevesebb szénhidrát esetén több zsír több szénhidrát esetén kevesebb zsír. Valahol olvastam erről tanulmányokat hogy azonos fehérje bevitel mellett a zsír/szénhidrát arány változása nem változtatott a fogyás eredményességén.
Ez esetben a nyugati táplálkozás a zsírszegény trenddel akár jó is lehetne.
Ezen csak én akarok hangosan röhögni?
Hú, mennyi válasz, meg vagyok lepve :D
Na akkor pártatlanul mondom, hogy a zsírszegény táplálkozás a legnagyobb ökörség! Miért? Hónapokig ettem zsírszegényen és szépen ki is maradt a havi bajom (nem túl szerencsés). Elkezdtem jó zsírosan enni, rögtön visszaállt. Gyanítom a zsírszegény táplálkozás a férfiaknak sem éppen tesz jót, csak náluk nincs ilyen figyelmeztető jel.
Ketogén diétát inkább hagyjuk... Amúgy meg paleós sem vagyok, csak igyekszem nem mű kajákat enni.
Naponta 1500 kalória körül eszek (kb. 56 kiló vagyok 164cm-hez), kb. 30% fehérje, 40% zsír, többi szénhidrát.
Ja , a zsírszegény ökörség, de arról nem is beszélt senki.
A telített zsírok minimalizálása egy diéta erejéig nem ökörség. A telítetlen zsír bevitel fontos, azok a esszenciális zsírok, telítettből raktároz eleget a test amitől épp hogy szeretnénk megszabadulni. Az hogy emellett a maradék energiaigényt telített zsírokból vagy szénhidrátokból fedezzük az már ízlés kérdése. A szénhidrátból is zsír lesz, de csak abból a részéből amit az izmok nem vesznek fel tápanyagként.
Zsírral is lehet fogyni? Igen.
Az eredeti módszer baromság, milliók tévednek a földön, és mielőtt a paleót meg a ketogént kitalálták nem létezett szálkás ember? Esetleg általában véve egészségtelenebbek voltak a szálkás sportolók a rossz módszertől? Vagy cserben hagyta volna őket az eredeti módszer?
Hát nem! Nem csak zsírral lehet fogyni.
#15: mindenki szálkás volt, senki sem evett kenyeret 50 ezer évvel ezelőtt. A dédapám evett kenyeret zsírszalonnával, tésztát túróval és zsírral, de ő hajnali 5-kor már kaszált és elégetett 5-6 ezer kcalt/nap. Ha nincs ennyi energiára szükséged, akkor hagyd el a keményítőt.
A tengeri herkentyűk a legjobb fajtából zsírosak (leszámítva a higanyt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!