Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Milyen lisztet használtok...

Milyen lisztet használtok fehér liszt helyett?

Figyelt kérdés
Próbálkoztam rizs lisztel és rozs lisztel is a rizsliszt egy nehéz állagú és nekem érződik mellékíze pl piskóta sütésnél,a rozs meg kicsit kesernyés. A kukorica liszt viszont hizlal. Tudtok valami megoldást?
2013. ápr. 9. 13:01
 1/8 anonim ***** válasza:

Kókusz-, lenmag- és zablisztet használok. Mind kettőt magam készítem kókuszreszelékből és lenmagból. Ha jobban gazdálkodok anyagiak terén, akkor mandulából csinálok lisztet. Süteményekhez kiváló. Nagyon finom édes kenyeret lehet belőle készíteni.

Most szeretném a tökmaglisztet kipróbálni.

2013. ápr. 9. 13:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Hú,-nagyon köszönöm. Egyszerűen megdarálod és már lehet is felhasználni vagy a zabot pirítani kell?
2013. ápr. 9. 13:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Zablisztet a boltban veszek [link] az az egy aminek a darálásával nem foglalkozom. De a többit mind darálom por állagúra és mehet is a többi hozzávaló közé.

Kókusznak nagy a zsírtartalma, ez össze fog állni egy kicsit. Ne ijedj meg tőle.

2013. ápr. 9. 13:25
 4/8 anonim ***** válasza:

Sok rossz választás divatosan elterjedt, és ahogy a Másik válaszoló írta, vannak jó választások is.

Elterjedtek a szénhidrát csökkentett gabona lisztek, ezek egyéb szempontból problémásak, fogyókúrásak de nem ajánlottak (Update lowcarb és hasonlók).

Teljes őrlésű, rozs, rizs, kukorica: mind UGYAN OLYAN keményítő források, mint a fehér liszt. Igen, van egy marketing irány, ami egészségesnek álltja be őket. Ennek csak ahhoz van köze, hogy el lehessen adni őket drágábban, semmi többről nem szól.

A zab szerintem nem sokban különbözik a kukoricától vagy a rizstől összetételben.

Kókusz és olajos mag őrlemények relative kevés problémával rendelkeznek, és felhasználhatók.

Tudni kell a korlátjaikat is, mert semmi sem fekete vagy fehér.

Nyilván nem éppen olcsók, talán a kókusz éri meg legjobban.

Nagy mennyiségben már lassíthatják a fogyást, ez a tapasztalat bár magliszt és magliszt között is lehet különbség mondjuk szénhidrát tartalomban.

Sok magliszt fitátokat tartalmaz, járulékos probléma, nem árt ismerni. Ilyen liszteket sem kell minden nap enni, de mindenképpen kedvező alternatívák a hagyományos búzaliszthez, a gluténos-szójás lisztekhez képest!

2013. ápr. 9. 14:24
 5/8 A kérdező kommentje:
Nekem személy szerint nem kell fogynom,de a fehér liszt nálam növelné a hasi zsírt,amit nem szeretnék,a napi mozgás is meg van,emellett a családomnak sem zsírpárnanövelő menüket szeretnék felszolgálni,de állandóan zöldséget sem ehetünk...
2013. ápr. 9. 15:59
 6/8 anonim ***** válasza:

Természetes, hogy az ember a legjobbat akarja a családjának és önmagának is.

Na ilyen alternatívának jók a maglisztek. Tésztákat is lehet készíteni belőlük, bár tésztát szoktak helyettesíteni 'tésztaszerűen főzött' zöldségekkel, például s.répa csíkokkal. Krumplit paszternákkal vagy zellerrel. És akkor a végén odáig jut az ember, hogy mégis mindig zöldségeket eszik, húsokkal, maglisztekkel, márpedig ez igen jó!

Az ilyen családban nem lesz az a probléma, hogy ezért meg azért orvoshoz kell járkálni a gyerekkel, ilyen-olyan gyógyszert kell szednie már mindenkinek, a gyerekeknek is valamire.. Szerintem megéri.

2013. ápr. 9. 16:11
 7/8 anonim ***** válasza:
kókuszreszelék, darált lenmag, darált mák, tökmagliszt(ezt nagyon ritkán, mert az ízét nem szoktam kívánni). Ilyesmiket, de nem nagyon szoktam kenyeret v sütit sütni. Ezen kívül nem sütéshez még darált mandulát ami olyan liszszerű :D
2013. ápr. 13. 13:44
 8/8 anonim válasza:
például sárgaborsólisztet is!
2013. okt. 1. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!