A teljes kiőrlésű liszt kinézetre pont olyan mint a sima fehér liszt?
Nem,. barnább, és ízletesebb. A fehér lisztnek nincs íze. Sokat ne vegyél, mert a barna megavasodik hamar.
Egy két kanál liszt tényleg nem sok, elosztod 4-5 felé: ezen nem múlik a fogyókúra. Omlettet ne egyen, aki fogyózik, Eleve a többiek se értem, miért nem érik be rántottával - vagy inkább eg yfél főtt tojás retekkel.
Főzeléket se egyen, készíts párolt zöldséget. A többieknek is ízleni fog, nem muszáj mindig főzelékezni.
Zöldséglevest, húslevest, paradicsomlevest főzz, ne rántott leveseket!Ha krémlevest főzöl, turmixolj össze egy rész főtt zöldséget, krumplit, attól sűrű lesz. De a fogyózó egyen átlátszó zöldséglevest!
A teljes kiőrlésű liszt egészségesebb, de nem fogyókúrásabb, pláne nem a rántásban.
Miért nem csinálsz valami salátát a főzelék helyett? A kenyeret cseréld barnára! A napi 2 szelet(8dkg) kenyerét!
szerintem itt te akarod őt fogyasztani, ő nem akar fogyni. Viszont te főzhetsz sima zöldséglevest, süthetsz sóban csirkét salátával, és elmehettek vacsi helyett bicajozni.
Azzal, hogy a rántást variálod, nem fogod lefogyasztani.
Meg az omlettet! Ki eszik omlettet? Egy évben egyszer, a szállodában, esetleg. De inkább ott is müzlit!
Az omlett sima rántottának is elmegy annyi a különbség, hogy nem kell kevergetni mikor sütöd, meg van benne néhány kanál tej (meg a liszt, de én úgy hallottam, hogy nem kell bele, de ő úgy véli anélkül nem lehet megsütni).
Az a baj, hogy nagyon figyel az ételek állagára. Leves, főzelék nála csak akkor jó, ha jó sűrű, véletlenül se átlátszó, vagy híg. Nekem mindegy ha híg, én a zöldségek ízét szeretem a levesekben. A párolt zöldségeket, rizst, főtt burgonyát sose tudom megunni, ezerszer jobban szeretem a főzelékeknél, de ő unja, és a főzelékek áldásos jó hatásaival jön.
Felajánlottam neki, hogy tornázok vele, de ő futni akar. (Csak sose kezdi el.)Én amennyire lehet hétköznap kerülöm a fehérlisztet, cukrot, de hétvégenként itthon állandóan zsákutcába futok, mert ha ajánlok valamit akkor megkapom a fejemre, hogy mi van már megint ezt-vagy azt akarsz enni.
Saláta? A legrosszabb megoldás lenne nálunk, mivel salátából nálunk egyedül egy kombináció van cukor(mostmár édesítő), meg ecet rá és lehet enni. Én szoktam a tesco csomagolt salihoz otthon joghurtot, meg egy kis hagymát keverni. Szeretem, ő nem rajong érte.
Ha nem itthon laknék, biztos, hogy másként főznék. És igen szeretném ha fogyna, hogy sokáig velem lehessen, ne kelljen magas vérnyomásra gyógyszert szednie, és boldogan nézhessen a tükörbe. Ugyanis nagyon zavarja a túlsúlya, hiszen naponta megjegyzéseket tesz magára, és nincs itthon egy egész testet megmutató tükör sem az egész lakásban.
Elviheted a lovat a folyóhoz, de inni nem tudsz helyette. Beszélgess, mi ellen védi magát vajon a hájréteggel?
amúgy meg miért kell szótfogadnod? Dobd ki a lisztet, és ne vegyél újat. Ha nem tetszik a kaja, majd főz magának, amilyet akar. Egy-két veszekedés után győz a lustaság, és megeszi, amit elé tolsz. Az a két neged óra(vita), megéri az öt évet, amit spórolsz neki.
Nem akar fogyni.
Vegyél nagytükröt, és szereld ki fő helyre! Menj el futni vele! Vegyél neki taposógépet ajándékba!
"Hasonlítsuk össze a fehér főzőliszt és a barna, teljes kiőrlésű liszt 10 dkg-jának átlagosan jellemző táplálkozástani adatait:
Főző liszt: 339 kcal energia
3,2 g rost
13 mg kalcium
22 mg magnézium
110 mg kálium
Teljes kiőrlésű liszt:
351 kcal energia
12,8 g rost
24 mg kalcium
114 mg magnézium
381 mg kálium
Látható, hogy a teljes kiőrlésű búzaliszt a főzőliszthez képest - közel azonos energia mellett - a kálcium, a magnézium, a kálium, valamint a rost többszörösét tartalmazza"
vagyis egészségesebb, de az energia ugyan annyi. Nem ettől fogy.
Te meg úgy főzöl, ahogy akarsz. Vezess be a szeretett ételek MELLÉ! fél-harmad adag salátákat, párolt zöldeket, hátha megkedveli idővel! [link]
Nem baj, ha nem fogyós, most az a cél, hogy ismerkedjen új ízekkel! Később elfogad mást is.
Hízni a rossz minőségű kajától is lehet, pl. fehér liszt, kristálycukor. Meg a főzelék, amiről azt hiszi, "áldásos", pedig egy nagy sz*r, mert a zöldségből kifőz mindent, ami jó lenne (elbomlik, nem marad a lében), utána még a maradék rostot is tönkreteszi a liszttel.
Az én húgom a fogyókúra alatt egyszerűen bojkottálta az ilyen kajákat. Első pár alkalommal (hétvégére mentünk haza) veszekedés volt belőle, utána bizony anyukám is megcsinálta a salátát (nyers zöldségek összevagdosva, öntet nélkül) hússal, mert minden más a nyakán maradt.
Elzárkóztak a normális kenyértől is (nem szeretik, drága), aztán vittünk nekik 2 fajtából 1-1 felet, azt ették egy hétig, ami alatt apukámon újra összeért a kihízott nadrág. Azóta már legalább vegyesen veszik.
Szerintem ne a fogyókúrára akard rábeszélni, hanem az egészséges táplálkozásra. Vegyél neki egy táplákozási szakkönyvet, ha elolvassa, hogy a sok megevett szemétnek milyen következményei lesznek, az talán használ.
Egyébként a liszt másképp néz ki, sötétebb a színe, ráadásul nehezebben fő meg, pl. egy habarást, rántást dupla ideig kell főzni, különben lisztíze lesz a kajának.
Sokak szerint a kész kaja színe is más. Talán egy kicsit, de szerintem ez alig észrevehető, főleg, ha nincs mellette a fehér lisztes cucc. Az én nagyon igényes és válogatós anyukám pl. simán megette a tökfőzeléket teljes kiörl. liszttel, kicsit sem gyanakodott, és még a húgomnak is elmesélte, milyen finom volt. Csak utólag árultam el, hogy nálunk nincs fehér liszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!