Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A kukorica liszt mivel jobb...

A kukorica liszt mivel jobb mint a fehér liszt?

Figyelt kérdés
Most kíváncsiságból vettem egyet és érdekelne a dolog:-)
2010. ápr. 17. 13:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%
Mi köze a kukoricalisztnek a búzaliszthez? A kukoricalisztet nem lehet keleszteni pld.
2010. ápr. 17. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
32%

Szia!

Igaza van az első válaszolónak, én sem értem mi köze van a kukoricalisztnek a búzaliszthez? Tök másra használják a kettőt:) és jól írta az első, a kukoricalisztet tényleg nem lehet keleszteni:)

2010. ápr. 17. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Megfőzöd a kukoricalisztet tejben félsűrűre sütőport teszel hozzá ízesíted és beleöntöd egy kikent tepsibe kiolvasztott kinyomkodott meggyet teszel a tetejére megsütöd, ez a prósza.
2010. ápr. 17. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

Úgy értem,hogy tényleg egészségesebb-e mint a fehér társa? A fehér liszttől eszméletlen tüneteket produkál a hasam(felpuffad,keményedik,székrekedés stb...)

És próbálok jó alternatívát találni.Mivel a kukoricaliszt olcsó,így ezzel kezdeném a tesztelést:-)

2010. ápr. 17. 17:05
 5/12 anonim ***** válasza:
50%

A lisztérzékenyek avval helyettesítik a búzalisztet (többek között) ..kicsit jobban hizlal, nehezebb vele dolgozni, mert "nagyszemcsés' (nehezen áll össze),nincs benne glutén, ezért könnyebben emészthető,de nem olyan finom..lehet belőle ugyanúgy bármit csinálni..sütit, kenyeret stb.

szerintem jobban jársz, ha teljes kiőrlésű kenyeret ill. lisztet eszel..nekem is bejött..

2010. ápr. 19. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
50%
Egészségesebb, de jobban hízlal, viszont lisztérzékenyek is ehetik. Én is a teljes kiörl. búzalisztet javaslom, lehetőleg tönkölyt.
2010. ápr. 19. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

Hizlal?? Ezt nem gondoltam volna.

Nem vagyok túlsúlyos,de azét nem szeretnék emiatt elhízni:))

Akkor melyiket javasolnátok helyette??

2010. ápr. 19. 10:03
 8/12 anonim ***** válasza:
50%
a teljes kiőrlésűt
2010. ápr. 19. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszi:)

És a tönköly?

2010. ápr. 19. 12:21
 10/12 anonim válasza:
100%

Kukoricaliszt


Gluténmentes. (A glutén a búzalisztben található fehérje, allergizáló hatású lehet.) Európa több országában fontos alapanyag, de a kínai konyha is gyakran dolgozik vele. Kiváló mártások sűrítéséhez, galuskához, krémlevesekhez, hústöltelékek dúsításához. Belőle készül két híres népi étel, a puliszka és a prósza.


Kis mennyiségben érdemes a kenyérhez adni, amely a kukoricaliszttől kissé édeskés, kellemes ízű lesz. Édes süteményekhez is jól használható. Vigyázni kell, hogy a kukoricaliszt friss legyen, mert míg frissen édeskés ízű, kellemes illatú, addig az állott kukoricaliszt könnyen megkeseredik.


Ezt az oldalt érdemes meglátogatni, itt minden pontosan le van írva, nem pedig laikusok találgatnak, hogy melyik keserű meg melyik hízlal :)


[link]

2014. jan. 5. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!