Párolt zöldségköret. Kukorica. Hogy is van ez?
Fogyózok, ezért sült krumpli helyett inkább párolt zöldséget eszem köretként, vagy rizst.
Legutóbb például, brokkoli, répa, borsó és egy kis kukorica volt benne.
A kukorica a kérdés.
Barátnőim azt mondják, diétagyilkos. Apám meg csak szimplán azt: Egyed csak, a disznókat is ezzel hízlalják.
Én nagyon szeretem a kukoricát. 1 marékkel tettem bele, lemértem, 5 dkg volt. Megnéztem a mirelit zöldség csomagolásán, azt írta 130 kcal van 100 grammban, szóval a felében akkor 65 kcal.
2 nagyobb szelet csirkemellet sütöttem hozzá, ebédre ettem.
Tényleg igaz lenne amit mondanak? Hogy diéta gyilkos a kukorica? Ennyi is? Mert én nem szeretnék lemondani róla, viszont mindenki ezzel jön. :(
Hú hát akkor én gyilkolom a diétámat mert én imádom a mexikói zöldség keveréket és abban is van.
Amúgy szerintem nem gáz.
Szerintem ez ebben a formában csak akkor igaz, hogyha a kukoricát, a babot, a borsót megy ilyeneket ugyanúgy kvázi nem számolod, mintha egy paradicsomot, vagy egy uborkát ettél volna.
A lényeg, hogy ezeket komolyan kell venni, és nem megenni egy doboz konzerv kukoricát tévézés közben azzal a hozzáállással, hogy ez csak zöldség.
A kukorica nem zöldség, hanem gabona. Magas a szénhidráttartalma. Eszerint kell kezelni.
65 kcal nem sok, ha számon tartod, akkor nyugodtan eheted. És még mindig jobb, mint egy tányér sült krumpli. :)
Én egyetem alatt rengeteget fogytam, amikor az önkiszolgáló étteremben panírozott hekket (mint a Balcsin) és rántott májat ettem felváltva, legtöbbször vajon párolt kukoricával (amikor volt, mindig ezt ettem), ritkábban vegyes zöldséggel vagy brokkolival. Pedig reggelire és vacsorára benyomtunk 2-2 zsemlét a koleszben, felvágottal, vajjal, és a heti 1 tesiórára is csak azért jártunk, mert muszáj volt.
De el tudom képzelni, hogy ez egyénfüggő.
Meg az sem mindegy, hány éves vagy, mert én 19 évesen fogytam így, 30-on túl meg sokkal kevesebbet és "tudományosabban" eszem, én alig akar lejjebb menni a súlyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!