Milyen húst egyek fogyókúra alatt, ha nem tudom minden napra megvenni a csirkemellet?
Csirkecombot? Vagy ehetek serts husit is, mondjuk combot vagy karajt? És csirkemájat resztelve, krumpli nélkül?
Még sosem fogyóztam, terhesség után vagyok, és csak az alapokat tudom, amiket olvasta, hogy kenyér, édesség 0, hús, hal, zöldség, gyümölcs....
És a tejtermékekkel mi a helyzet? Mert azt mondják, azok sem megengedettek, mert feldolgozott élelmiszer....
Kb 8 kilót szeretnékl leadni, bár kicsit nehezebb lesz, mert terhesség elött hirtelen szedtem fel ezt a +8-10 kg-ot, endokrinológiai állapot ( PCOS ) miatt.
Én sem szeretem az élelmiszeripart, de nemcsak a feldolgozottság a baj a tejjel. Ez sokszor előkerül itt, nem írom le a véleményemet naponta.
A kemény sajtben mindenféle változások zajlottak már le, az még a legjobb a tejtermékek közül olvasmányaim és testem jelzései alapján (bár a testemnek a camambert-rel sincs baja :P).
Ha én ennék szárnyast, akkor sem ennék csirkemellet, annyira elegem van már az olvasásából :D Gondolom, azért ilyen népszerű, mert elég impozáns arányban fehérje és az emberek valamiért zsírfóbiásak szeretnek lenni, ha fogyni akarnak, bár a testnek szüksége van zsírra. Ha pedig valaki fogyni akar, nem rossz ötlet a szénhidrátcsökkentés, de akkor a zsírt kell emelni, mert energia, ugye, kell.
Élelmiszeripari disznót inkább nem ennék, bár ez én vagyok, házit simán.
De ha ritkán eszel húst, valószínűleg akkor sem történik semmi, csak lehetőleg egyél tojást, lehetőleg jóféle házit.
Zsír valóban kell, csak nem mindegy hogy telített vagy telítetlen zsírokról beszélünk.
A húsban, sajtokban pont hogy telített zsírok vannak (érrendszeri panaszok, túlsúly, koleszterin, etc.), ezért nem mindegy hogy milyen húst eszel, ezért jó csak a csirke, pulyka, tonhal, lazac, harcsa, etc, sovány husok. Amíg 100g csirkében van mindösszesen 1g zsír, addig 100 gramm kacsában vagy malacban körülbelül ennek a tízszerese...
Telítetlen zsírok nagyon jók nekünk, csökkentik a koleszterin szintet, segítenek feloldani az erek falán a lerakódást, pont ellentétes a hatásuk a káros zsírokkal. Hidegen sajtolt növényi olajokban vannak, olajos magvakban, egy-két gyümölcsben is van azért, pl. alma, körte, de leginkább a héjukban.
Itt kanyarodnék vissza az eredeti gondolatmenethez, és adok is igazat az előzőnek meg nem is, mert zsír meg az abból nyerhető energia valóban kell, de nem mindegy hogy milyen az egészségünk (és célunk, adott esetben a fogyás) szempontjából.
És hogy a kérdést is megválaszoljam, nagyjából mindegy hogy a fent említett állatoknak melyik alkatrészét eszed, csak arra figyelj hogy megegyél belőle annyit hogy bejusson az a mennyiségű tápanyag amennyire szükséged van. Ja és a máj semmit nem ér, azt hiába eszed.
És akkor még annyit elmondok hogy fogyni (zsírból) megfelelő étrend és megfelelő edzés kombinációjával lehet. Testsúlycsökkenést ezekkel a kamu sztárdiétákkal, különböző agyatlan fogyókúrákkal is el lehet érni, csak éppen az ember akkor nem zsírból fogy, hanem izomból. Az eredmény pedig az, hogy az izmok megszottyadnak, bepuhulnak, a zsír pedig marad.
Aki nem hiszi, járjon utána:)
Valóban van különbség a különböző zsírok között (de nem az számít, hogy növényi vagy állati, a dolog ennél bonyolultabb, ahogy növényi olaj is lehet telített, de az még nem jelenti azt, hogy egészségtelen és hogy a telítetlen nem az, bár ennek követéséhez már nincs meg a végzettségem). Bonyolult dolgok ezek.
Egyébként a lazac zsírosabb, mint a kacsa vagy a disznó húsa, de már itt is megjelenik a zsírok közötti minőségkülönbség.
Az olajos magvak szerintem csodálatosak, csak ott el lehet kezdeni elemezni az omega-3 és omega-6 zsírsav arányát... Barátunk a lenmag. Amúgy valóban remek cucc, nem tudom, mit kezdenék nélküle.
Nyugodtan eheted változatosan a különböző húsokat.
A tejet, tejtermékeket viszont kerüld el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!