Szeretnék főzeléket enni, de nem akarom liszttel sűríteni! Tudtok a helyettesítésére valami bevált módszert?
Ilyen gondom nekem is volt, gugli: paleo+rántás és voila.
Még nem próbáltam ki, mert nem volt itthon alapanyag, de egyes paleósok őrölt szezámot használnak a rántásba liszt helyett (vagy szárazon pirítják és aztán őrlik, valami ilyesmi) :)
10-esnek
Nem ésszerű a céljaimért jobb megoldást keresni egy dologra? :)
Ha nem találnék más megoldást megenném a főzeléket a kanál liszttel is. De mint látod, vannak más variációk is, ha egy is működik, nem kell megennem azt a kanál lisztet sem.
Én nagyon egyszerű módot találtam. Mikor kész a főzelék fogok egy botmixert, beledugom a lábasba és párat nyomok rajta. Ez minden főzeléket szépen besűrít liszt és olaj nélkül. Nem tudok olyan főzeléket mondani, aminél nem működik. Nagyon finom így is és pl a habarásba sem kell liszt, hanem natúr yoghurtot vagy zsírzegény tejfölt keverek csak hozzá.
Ez a módszer jobban sürít, mint a liszt(amiből néha kell 2 kanál is), ráadásul elkerülöm azt a kis plusz lisztet is.
Annyi a titka, hogy egy picit kevesebb lével főzd, mint korábban, hiszen amit leturmixolsz az tulajdonképpen a főzelék levévé válik. Ha annyi vízzel főzöd, mint amikor rántod és habarod, akkor sok lében lesz kevés zöldség, mivel leturmixolódik egy része.
Csináltam már így főzeléket olyannak, aki csak hagyományosan ette eddig és nem mondta meg, hogy ez önmagával sürített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!