Nektek van már bevált, fogyókúrás étrendetek? Ha van leírnátok nekem?
Az emberek millió éve zöldségeket és húsokat esznek, esetleg gyümölcsöket.
Az elhízás az utóbbi évezredekben jelent meg, a gabona és tejfogyasztással. Vajon mi lehet a fogyókúrás étrend? :)
Bevált étrend : Kevesebb cukor, fehér liszt helyet előnybe részesíteni a teljes kiőrlésűt .Magassal rosttartalmú étrend (ahol lehet tészta helyet burgonya). De ez semmit nem ér ugyan úgy mint az összes többi ha nem csökkented az elfogyasztott kalóriát .Minden fogyókúra a szervezet kalória hiányán alapul.Vagy kevesebb az elfogyasztott kalória vagy az emésztési problémát előidézve rosszabb hatásfokkal hasznosít a szervezet.A baj akkor van ha a fogyókúra után a mesterségesen előidézte problémát nem lehet megszüntetni.
Én csak a menyiségre figyelek egyébként nem diétázok .
Működik akaraterő kérdése
"Az elhízás az utóbbi évezredekben jelent meg, a gabona és tejfogyasztással" hát ez egy jó nagy marhaság...
Az elhízás oka, nem a kenyér és a tej... hanem a kontroll teljes hiánya. Az, hogy az átlag ember napi 4,5 órát tölt a tv előtt pattogatott kukoricát majszolva, főzés helyett pizzát dobunk a sütőbe és víz helyett az akciós tescos kólát szürcsöljük. Hogy minden valamire való alkalomkor sört piálunk és tortát zabálunk és a budira is a legújabb audival megyünk. Hogy bármilyen alkalom van mindig van kaja és üdítő és a barátokkal nem tollasozni megyünk ki mint régen, hanem beülünk a McDonalds-ba. Az elhízás oka, ez: az életmód... nem pedig a kenyér meg a tej...
Tippem pedig a fogyásra 3 egyszerű szabály:
- no cukor
- no fehér liszt
- sovány húsok
Emellett bármit ehetsz, bármilyen kombinációban...és még sportolnod sem kell hozzá...
Tessék, én ma ezt ettem:
Reggeli: 1 db narancs
Ebéd: jégsaláta, 1 db paradicsom, fél konzervnyi paprika szószos hal
Uzsonna: 1 tányér húsleves (répa, krumpli volt benne, se hús, se tészta)
Vacsora: fasírt főtt brokkolival (lesz)
Mert a főtt (hőkezelt), szerkezetében károsodott, az emésztő enzimek számára könnyebben hozzáférhető ételek "nehezebbek" mint a nyers "könnyű" ételek?
Másik:
A mértéktelenség a gond? Milyen dolog már, hogy evésben az embernek kell mértéket tartania, s ha nem tart akkor ő a hibás. Elvileg teljesen biztonságosak és megfelelőek az ételeink.. akkor miért kell mértéket tartani?
Ja hogy egy tej-kenyér étel közelében sincs a biztonságos, megfelelő élelmiszernek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!