Szeretnék főzeléket enni, de nem akarom liszttel sűríteni! Tudtok a helyettesítésére valami bevált módszert?
Milyen főzeléket szeretnél készíteni?
Én úgy szoktam csinálni, hogy egy kis részét kiveszem a főzeléknek, összeturmixolom és visszakeverem, tehát önmagával lehet sűríteni. Azt hiszem franciák csinálják így. Tulajdonképpen ez a liszttel, olajjal sűrítés eléggé magyar(rossz)szokás.
Én lisztallergiás vagyok egyébként.
Én rántást sok éve nem használok, tejfölbe vagy tejszínbe szoktam lisztet keverni, így sűrítek. (Habarás)
A teljes kiőrlésű rozsliszt is liszt, ráadásul kevésbé sűrít mint a sima liszt, ezért több kell belőle, tehát nemhogy kevesebb, de még több szénhidrátot pakolok a főzelékbe.
Az önmagával sűrítést még nem próbáltam, mindenképpen ki fogom próbálni.
Nem "muszáj" főzeléket enni, de én szeretem a főzeléket, így aztán fogok is. :)
A tojássárgájás verziót is kipróbálom, köszi!
A kanál liszt meg... nem a mennyiség a lényeg. Nem vagyok paleós, egyszerűen nem eszek lisztet és cukrot. Ha el lehet kerülni, akkor egy kanálnyit se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!