Fogyókúrázni szeretnék és nem tudok eligazodni hogy kenyér helyett mit egyek? Valahol a hamlettet írják, kétszersültet, teljes kiőrlésű kenyeret stb. Örülnék ha valaki leírna egy bevált márkát ami tuti jó!
A kétszersült, hamlett és a teljes őrlésű kenyér összetétele majdnem ugyan olyan mint a fehér kenyéré. Vajon miért ajánlgatják ezeket..?
Zöldséget kell enni, ez a körítés s nem a gabonafélék, rizs, krumpli, tészta :)
Én most fokozatosan "hagyom el" a kenyeret, tésztát, lisztes dolgokat karácsony óta nem ettem (na jó vendégségben, anyuéknál azért engedékenyebb vagyok-pl. ha főzelékükben rántás van, azért megeszem.) Helyette még eszegetek ripsz-ropszot, hamletet, de ezeket is kezdem elhagyni, annyira nem nehéz, és éhezni sem kell.
Érdekes, hogy azóta sokkal pörgősebb vagyok, és nem puffadok-ami előtte már reggelente is jelentkezett.
De ez csak az én példám. :)
Hiába helyettesíted ilyen hülyeségekkel, a legtöbb csak reklámfogás, semmivel se egészségesebb, vagy kevésbé hízlalóbb, mint a kenyér. Csak drágább és szar az íz, amivel elhitetik veled, hogy fogyókúrás:)
Nem azt kell nézni, hogy mivel helyettesísd, hanem mi mást ehetsz, amit lehet kenyér nélkül is. Pl reggelire tojás, sokféleképpen el lehet készíteni, sonkával, gombával, zöldségekkel, kolbásszal, bármi. Köretnek zöldség, saláta, savanyúság.
Ha a kalória a lényeg (mert van, hogy valamilyen krémet ennél, amit általában kenyérre szoktál kenni), akkor abonett, mert az szeletenként 17 kalória körülbelül.
De, én 5 hete nem ettem kenyeret, és nem hiányzik. Nem helyettesítem a szó legszorosabb értelmében, csak zöldséget eszek helyette. A legjobb ebben az, hogy nem remegek két étkezés között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!