Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Steviát használ valaki? Mi a...

Steviát használ valaki? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
2013. márc. 25. 15:26
1 2
 11/19 snapsz94 válasza:
Csak annyi a baj vele, hogy több országban nem szabad forgalmazni. Pl Franciában. De, egyétek csak nyugodtan, jobb mint a plutónium.
2013. márc. 29. 07:10
 12/19 A kérdező kommentje:
Jaj fejezeték ezt már be. Ha szacharózt használok, az nem jó, mert szerintetek rákot okoz. Ha steviát akarok nem jó, mert szerintetek az is rossz. Mégis mit egyek? Földet?
2013. márc. 29. 09:10
 13/19 anonim válasza:

Szia!

Én használok steviát, tablettát és kávéba, teába. Nem érzek mellékízt, de csak egyet szoktam használni, mert nem vagyok édesszájú egyébként. Sokkal édesebb, mint a nyírfacukor, bár teába nekem az is elég (egy-két kávéskanál). Aki meg süteménybe, gyümölcsbe, palacsintába tesz édesítőt az elmebeteg. Nekem is sok a cukrom egy kicsit, és gyakran diétázom (ésszel!!!) ezért NEM ESZEK ÉDESSÉGET! Ezek nélkül vígan meg lehet élni. Az, hogy cukor nélkül zabálod a lekvárt, mézet, mazsolát lisztbe csomagolva, nem sokat javít a szénhidrátbeviteled csökkentésében, esetleg nem azonnal tolja fel a vércukorszintedet, hanem szép lassan, sokáig.

2013. márc. 30. 17:41
 14/19 anonim ***** válasza:

#13: Értem a logikát, de ez nem ilyen egyszerű. A vércukorszintemmel nem szoktam foglalkozni, szét is menne a fejem, ha még azon is pörögnék, de a stevia olykor a kényelmessége, olykor az ára miatt jobb, mint a másik alternatíva, a méz (ami nem mindig okoz észrevehető különbséget). (Teánál meg ugye nem lenne szívem hőkezelésnek kitenni a mézet.)

De ha valaki meg akar spórolni 300 kalóriát egy nap, azzal sincs bajom, ő dolga.

2013. márc. 31. 17:50
 15/19 A kérdező kommentje:
Miért lenne elmebeteg,aki édesítőt használ? :D Nem tud mindenki lemondani az édességről, meg aki cukorbeteg miért szenvedjen élete végéig süti nélkül???
2013. ápr. 2. 09:01
 16/19 anonim válasza:
"Miért lenne elmebeteg,[nem elmebeteg, ez igaz, de nem teljes az ismerete a különféle pótlékokról, azok mellék- és utóhatásairól] aki édesítőt használ? :D Nem tud mindenki lemondani [tudna, csak nem akar!] az édességről, meg aki cukorbeteg miért szenvedjen [ az a bizonyos 'szenvedés' fejben dől el. Ha akarom szenvedés, ha akarom nem. Ha szenvedés, akkor az már függőség. Az édes íztől könnyű függővé válni.] élete végéig süti nélkül?" -- A legnagyobb segítség, ha megosztjuk ezzel kapcsolatos tapasztalatainkat, vívódásainkat és apró győzelmeinket a függőségünk felett. Ezért örülök a kérdésnek: "Steviát használ valaki? Mi a véleményetek róla?" Köszönöm! -.- Mindenki figyelmébe: [link]
2013. ápr. 3. 00:47
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem kell azért ennyire rámenni a kérdező szavaira, s még ha valaki képes is megállni süti nélkül - minek, ha nem éri meg neki? Én hedonista vagyok s egy csomó dolog van az életemben, amitől nem függök, de élvezetesebb az életem velük és eszembe sincs lemondani róluk. Persze függő is vagyok sok dologtól, ott van először is a levegő és a víz... :P
2013. ápr. 3. 01:13
 18/19 A kérdező kommentje:
Most komolyan nem érted, hogy inzulinos cukorbeteg ehet édeset is, csak bele kell számolni CH-ba...
2013. ápr. 3. 08:41
 19/19 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel te meg az evéstől függesz, anélkül éhen halsz :D:D tessék, függő vagy...
2013. ápr. 3. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!