Steviát használ valaki? Mi a véleményetek róla?
11/19 snapsz94 válasza:
Csak annyi a baj vele, hogy több országban nem szabad forgalmazni. Pl Franciában. De, egyétek csak nyugodtan, jobb mint a plutónium.
2013. márc. 29. 07:10
12/19 A kérdező kommentje:
Jaj fejezeték ezt már be. Ha szacharózt használok, az nem jó, mert szerintetek rákot okoz. Ha steviát akarok nem jó, mert szerintetek az is rossz. Mégis mit egyek? Földet?
13/19 anonim válasza:
Szia!
Én használok steviát, tablettát és kávéba, teába. Nem érzek mellékízt, de csak egyet szoktam használni, mert nem vagyok édesszájú egyébként. Sokkal édesebb, mint a nyírfacukor, bár teába nekem az is elég (egy-két kávéskanál). Aki meg süteménybe, gyümölcsbe, palacsintába tesz édesítőt az elmebeteg. Nekem is sok a cukrom egy kicsit, és gyakran diétázom (ésszel!!!) ezért NEM ESZEK ÉDESSÉGET! Ezek nélkül vígan meg lehet élni. Az, hogy cukor nélkül zabálod a lekvárt, mézet, mazsolát lisztbe csomagolva, nem sokat javít a szénhidrátbeviteled csökkentésében, esetleg nem azonnal tolja fel a vércukorszintedet, hanem szép lassan, sokáig.
2013. márc. 30. 17:41
#13: Értem a logikát, de ez nem ilyen egyszerű. A vércukorszintemmel nem szoktam foglalkozni, szét is menne a fejem, ha még azon is pörögnék, de a stevia olykor a kényelmessége, olykor az ára miatt jobb, mint a másik alternatíva, a méz (ami nem mindig okoz észrevehető különbséget). (Teánál meg ugye nem lenne szívem hőkezelésnek kitenni a mézet.)
De ha valaki meg akar spórolni 300 kalóriát egy nap, azzal sincs bajom, ő dolga.
2013. márc. 31. 17:50
15/19 A kérdező kommentje:
Miért lenne elmebeteg,aki édesítőt használ? :D Nem tud mindenki lemondani az édességről, meg aki cukorbeteg miért szenvedjen élete végéig süti nélkül???
16/19 anonim válasza:
"Miért lenne elmebeteg,[nem elmebeteg, ez igaz, de nem teljes az ismerete a különféle pótlékokról, azok mellék- és utóhatásairól] aki édesítőt használ? :D Nem tud mindenki lemondani [tudna, csak nem akar!] az édességről, meg aki cukorbeteg miért szenvedjen [ az a bizonyos 'szenvedés' fejben dől el. Ha akarom szenvedés, ha akarom nem. Ha szenvedés, akkor az már függőség. Az édes íztől könnyű függővé válni.] élete végéig süti nélkül?" -- A legnagyobb segítség, ha megosztjuk ezzel kapcsolatos tapasztalatainkat, vívódásainkat és apró győzelmeinket a függőségünk felett. Ezért örülök a kérdésnek: "Steviát használ valaki? Mi a véleményetek róla?" Köszönöm! -.- Mindenki figyelmébe:
[link] 2013. ápr. 3. 00:47
Nem kell azért ennyire rámenni a kérdező szavaira, s még ha valaki képes is megállni süti nélkül - minek, ha nem éri meg neki? Én hedonista vagyok s egy csomó dolog van az életemben, amitől nem függök, de élvezetesebb az életem velük és eszembe sincs lemondani róluk. Persze függő is vagyok sok dologtól, ott van először is a levegő és a víz... :P
2013. ápr. 3. 01:13
18/19 A kérdező kommentje:
Most komolyan nem érted, hogy inzulinos cukorbeteg ehet édeset is, csak bele kell számolni CH-ba...
19/19 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel te meg az evéstől függesz, anélkül éhen halsz :D:D tessék, függő vagy...
Kapcsolódó kérdések: