Steviát használ valaki? Mi a véleményetek róla?
Én még csak nagyon rövid ideje használom, por alakban vettem, azt oldottam fel, hogy használni is tudjam :)
Arra, amire vettem, jó: a maga módján megédesíti a filteres teát (a rendes, teafűből készített nemes teákat ízesítés nélkül iszom). Sőt, fahéjas dolgoknál sem olyan vészes.
De pl. nekem kávéhoz vagy kakaóhoz iszonyatosan rossz ízű.
Ma egy kis eleve édes barackpürébe raktam, amit a palacsintámra raktam. Remek lett, sokkal jobb, mint a cukor (nem szeretem a gyümölcsöt cukorral). Teába kevésbé finom, mint a cukor, de nem baj, azért iható és jobb, mint a semmi.
Most egy gyömbéres limonádét iszom, nem édesítettem meg nagyon, de ebben is OK.
Olvastam, hogy a stevia megítélése az adott ember ízlésétől függ, én valamennyire finnyás vagyok, de az említett dolgokra bevált. Folytatom a kísérletezést, s persze engem is érdekel mások tapasztalata.
Ja, az ára annyi, mint a korábban használt nádcukoré. Most már mézet használok, ami sokkal drágább, mint a stevia, de sokkal finomabb és értékesebb is :)
Azóta olvastam, hogy akkor nem érezzük a stevia ízét, ha az adott ételben eleve van édes(kés) hozzávaló.
Azóta próbálkozom és tényleg :) Mondjuk a kókusztejes kávé határeset, mert édeskés a kókusztej, de csak szolidan, a kávé pedig egyáltalán nem, azt érdemesebb mézzel inni, sok már nem kell a kókusztej mellé.
De barackpürébe szuper, nekem sokkal jobb, mint a cukor :)
Limonádéba is jó, ahogy írták. Bár abba én nem igénylem, a limonádé savanyú legyen, ne édes :P
A párom ma (ételfutáros) steviás gyümölcslevest evett a munkahelyén s ő sem érezte a stevia ízt.
#7: Én azt olvastam róla, hogy a biokertésznek is jó barátja lehet a jázminpakóca (annyira jó neve van magyarul :D), elriasztja a kártevőket. Én is azt olvastam, hogy nem kényes, örülök, hogy valaki beírt, aki ténylegesen megpróbálkozott vele. Nem esélytelen, hogy az én kertembe is kerül egyszer :)
Kérdező: egyéni ízlés is van, bár Te, úgy néz ki, érzékeny vagy a mellékízekre. Mint én.
Nos, azóta próbáltam a kókusztejes kávét steviával. A kókusztej kellemesen édes volt, gondoltam, hátha. Nos, azt a borzalmas ihatatlanságot, amit édes alapanyag jelenléte nélkül produkált, így már nem tapasztaltam, de inkább iható, mint élvezetes. Szerencsére csak picit próbáltam ki, a maradékot mézeztem, az édes kókusztej miatt úgyis sokkal kevesebbet igényelt. Persze ha valaki a kalóriára megy rá, akkor a jó kis zsíros kókusztej sem megoldás, bár kalória és zsír úgyis kell, én jól akarok lakni az ételeimmel s ebben a cukor kevésbé segít, mint a zsír és a fehérje. Amúgyis tele van a táplálkozásunk mindenféle szénhidráttal.
Bár az oldal itt alant kifejezetten tiltja, megkérdezhetem, mi volt a baj a nyírfacukorral? Azt is ki akartam próbálni, mert bizonyos dolgokra nem jó se a stevia, se a méz (pl. vaníliarudat dugni bele :P).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!