Kevesebb szénhidráttal jobban fogok fogyni?
Azért jobb ha kicsit visszavesz az ember a szénhidrátból, mert akkor cserébe lehet enni több fehérjét, ezzel elősegítve azt hogy ne izomból, hanem zsírból fogyj. Gyorsabb ettől nem lesz a fogyás, viszont szebb lesz az eredmény. Ugyanakkor szénhidrátra is szükség van természetesen, tehát kizárni nem szabad.
Illetve ha valóban annyi a kcal felhasználásod amit írsz, akkor az 1500 Kcal nagyon kevés, de ez már más téma.
"mert jelentem a válaszod provokálásért"🤣🤣🤣
Azta! Kemény, vagy Jóska, mint a kád széle.🤭
Nah hát tuti mindenki utálni fog de ez étrend függő.
Szóval nem mindegy hogy az X szénhidrátod milyen minőségből jött össze. Nem mindegy hogy cukros csoki volt vagy pedig teljes kiőrlésű kenyér esetleg nyers zöldség, habár ugyanazt a szénhidrátot viszed be élettanilag más lesz, pl zöldség és teljes kiőrlésű dolgok nélkül sokaknak székrekedése lesz ami nem segít a mérlegeléskor, sőt fáradtabb leszel edzéshez is amikor rendszeresen (!!!) ezeket eszed csak.
Alapvetően egy egészséges embernek nem baj ha nagy deficitben van (bár egy ennyire drasztikus diéta esetén már hangulati változásokra és agytevékenység csökkenésre is számítanék) ha viszont egy picit hajlamos vagy bármire: hormon probléma, inzulin rezisztencia stb... Akkor ez nagyon rosszat fog tenni. Ekkora deficittel akkor is fogysz valamennyit de lassabban mint várnád és a szervezeted nem fogja meghálálni. (Én speciel egy több éves cisztásodást kaptam jutalmul és az IR élesedésével pedig klafául vissza is híztam). Jobban jársz ha egy tarthatóbb diétát tűzöl ki célul, aminek az enyhített verzióját a súly leadása után is tartani tudod. A szénhidrátokról mégegyszer, férfiaknál talán kevésbé de nőknél kell valmennyit bevinni hogy egészséges legyél, de azt jó forrásból kell bevinni, nem mindegy hogy miből ha nem csak fogyni akarsz hanem hosszú távon egészségesnek is lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!