Melyik fajta kenyér illeszthető be leginkább a fogyókúrába?...
Bármelyik fajta, ha tudod mekkora mennyiség amit megeszel és belekalkulálod a diétádba…
Ha meg úgy akarsz lefogyni, hogy azt hiszed hogy az xy termék hizlaló, az xy meg fogyaszt, akkor el is felejtheted az egészet.
Ha inzulinrezisztens vagy, akkor a lassan felszívódó változatok az ajánlottak, tehát amiben magas az élelmirost-tartalom. A tápanyagtáblázatban sokszor feltüntetik, ha a rost nincs a táblázatban egy kenyér esetén, akkor szinte biztos, hogy kevés van benne. Úgy érdemes összehasonlítani, hogy a rostot elosztod a szénhidráttal, tehát nem simán a rosttartalmat, így a magas víztartalmú kenyerek nem kerülnek hátrányba.
Amúgy a sima kenyerek mellett kóstold meg a tégla rozskenyereket (zacskós, 7 szelet szokott benne lenni, nagyon sötét barna), engem az jobban telít, ha ugyanannyi kalóriányit eszem belőle.
Bármelyik belefér hét megfelelő mennyiségben. Én kiiktattam a fehérlisztes kenyeret és péktermékeket. Nagyon ritkán veszek bolti kenyeret, azok közül talán a purpur cipó, ami elfogadható ízű, állagú és eléggé eltelít. Ezek helyett magam sütöm a péksütit teljes kiőrlésű lisztből.
Már egy ideje ez a kedvenc receptem: [link]
Kb. 1,5-2 hetente sütök egy adagot, ennek a nagyrésze fagyasztóba kerül. A következő napi adagot előző este kiveszem, másnapra olyan mint a friss. Ha véletlenül elfelejtem, reggel bedobom pár percre a sütőbe, és friss, meleg ropogós zsemlét reggelizem.
Rozs, teljes kiorlesu. Ezektol lalsz jol a legjobban.
Es olyat keress amiben csak ilyen liszt van vagy minimum 80 szazalekban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!