Friss cukorbetegként kérdezném,hogy a kenyér és péksüteményféléket mivel tudom kiváltani?
Tizenegynéhány éve vagyok cukorbeteg. A napi gyógyszerek mellett mindent eszem, csak jóval kevesebbet. 5-6 között vanaz éhgyomri érték.
Ha kihagyom, felmegy 11-12-re.
Nem tudni hogy 1-es vagy 2-es tipus vagy-e?
Én 1-es vagyok, ugyanúgy eszek pekárut mint korábban. Persze a legtöbbször teljeskiörlésű/rozsos kenyeret, zsemlét eszek, de néha becsúszik sima fehér lisztes is, de akkor sincs semmi bajom. Nem eszek meg egyszerre 300 g kenyeret mint párom, hanem kb 70 g-ot.
Puffasztott rizs esetleg.
Tényleg bánnak szénhidrát csökkentett termékek.
Az orvos, aki megállapította a betegséget, él még? Vele lehetne esetleg beszélni telefonon.
Olvasni való :
Ez 11 cikkből álló orvos által írt sorozat a cukorbetegségről.
Ez egy kiegészítő cikk
Első körben jót fog tenni, ha ezeket ismered.
Miért szeretnéd elhagyni ezeket?
Ehetsz pl. zabkását reggel, tojást. Sós muffint (bár gondolom akkor a liszt sem játszik). Én a puffasztott rizst nem ajánlom, az nem jó cukorbetegeknek, mert nagyon gyors szénhidrát.
Zöldség fasírt... Nehéz, mert csak zöldségből, nehezen lesz meg a kellő szénhidrát.
Nem pontoztam.
Amúgy 2-es típusú. A kenyérfék azért nem jók annyira,mert szeretnék valami totál más dolgot találni. Vagy kicsit mást,lassú felszívódással.A zöldségfasírt szimpi,a linkeket meg köszönöm!
A kieső szénhidrátot mással pótolnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!