Friss cukorbetegként kérdezném,hogy a kenyér és péksüteményféléket mivel tudom kiváltani?
Ne hagyd el a kenyeret, csak ne féhér kenyeret egyél. Az abonett is jó.
Friss cukorbeteg vagy azt mondod, nem fogod birni hosszú távon ha mindenről le akarsz mondani.
3-hoz:
2-es típusú régi cukorbetegként leírtam neked a véleményemet, amit külföldi szaklapokból, tanulmányokból szűrtem le, s a diabetológusommal, több orvossal is megbeszéltem, s amire ők is azt mondták: valószínű, hogy igazam van.
Ha kiváncsi vagy hogy miért, elmagyarázom, de csak akkor, ha ez bezöldül.
Ha te csak lepontozni tudsz, egyed a zabkenyeret.
13, ne húzd fel magad. Ha nem azt irod amit hallanani szeretnének, vagy egy kicsit "tudományosabb" szintre viszed, egyből megy a lepontozás.
Más témaköröknél is ez megy.
Tényleg kicsit felhúztam magam, mert segíteni szerettem volna egy "sorstárson".
Igaz, kihagyatam: "Fontos a laktatóság."
Én T2D-ként napi fél kiló (4 maroknyi) keményìtős zöldséget és 0.5 kg gyümölcsöt és gyökérzöldséget eszem. A gabonát és glutént kerülöm.
Minden ilyet kiiktattam. Most ha szendvicsre vágyom édesburgonya toast-ot készìtek és emelett időszakos böjtölök, szóval reggel amúgy sem eszem.
Szerintem a 160g-os nem vezet sehova, főleg ha remisszióba akarsz kerülni, akkor drasztikusabb, de fenntartható módszerekre van szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!